Nickerie.Net, maandag 17 juni 2019

Bouterse slikt voor de zoveelste keer zijn braaksel in: nu over perceel ID kaart

16-06- 2019

President Bouterse maakte er onlangs gewag van dat hij de kosten voor het maken van een perceel ID kaart zal oplossen. Hij is nu deze mening toegedaan nadat burgers hebben geklaagd dat de kosten hiervoor te hoog zijn. Opmerkelijk is wel dat het juist Bouterse is geweest die deze opdracht toen heeft gegeven aan de nu in ongenade gevallen minister Roline Samsoedien. De bedoeling was kennelijk dat zij de afhandeling van deze hoge kosten door de keel van de burgers moest drukken.

Wilt u bijvoorbeeld een perceel kopen en een hypotheek hierop vestigen dan moet u eerst zoveel geld gaan uitgeven voor een nieuwe perceelkaart met Perceel ID. Ook als ouders een perceel willen schenken aan hun zoon/dochter met het zakelijk recht van vruchtgebruik moet er eerst een nieuwe perceelkaart worden vervaardigd met een nieuwe Perceel ID.

In 2017, bij de invoering hiervan, maakten mensen al direct gewag dat de kosten tussen de Srd 2000 en Srd 3000 zouden komen te liggen. De landmeters maken immers kosten voor het werk dat ze verrichten. Opmerkelijk is dat het GLIS (de overheid) dit toen als voorwaarde stelde maar dat zij zelf slechts Srd 50 hiervan overhoudt. De rest is voor de landmeters.

Ondanks de vele waarschuwingen heeft deze regering niet geluisterd. Zij heeft ook hier haar macht door gedrukt. Nu doet de president overkomen alsof het probleem niet door hem is gecreëerd. Hij komt nu, als “Heilige Verloser”, mooi weer spelen, en komt hij zogenaamd tegemoet aan de wensen van de burger. In feite is hij er zelf de oorzaak van en zal hij nu ook weer zijn “braaksel” voor de zoveelste keer moeten inslikken.

Bouterse wil de mensen het schijngevoel geven dat het nu, na een periode van negen jaar van ellende beter zal gaan met ons land; maar dit is niet waar. Hij weet ook dat de kans gering is dat hij na de verkiezingen in 2020 terug komt. Hij zal nu alleen proberen om als redder steeds brandjes te blussen; echter is zijn eigen gecreëerde ellende heel erg omvangrijk.

Delano

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /DBS 17-06-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics