Nickerie.Net, dinsdag 18 juni 2019

Doekhie: Ik heb gelijk gekregen over Waidoe

18 Jun 2019

Assembleelid Rachied Doekhie zegt dat hij gelijk heeft gekregen met zijn eerdere opmerkingen dat William Waidoe nog geen vijftig personen achter zich zou hebben. Op de massameeting zaterdag in Nickerie is hij alleen met zijn directe familie gekomen. "Iedereen is welkom in de partij, maar een zak cement moet niet verkocht worden als een zak goud," zegt Doekhie om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

fotoRachied Doekhie op de voorste rij (uiterst links) op de massameeting van de NDP zaterdag in Nickerie.

Doekhie was ook aanwezig op de massameeting, maar zat aan de uiterste linkerkant op de eerste rij, terwijl Waidoe aan de rechterkant een plaats toegewezen kreeg. "Ik had geen zin om te praten die dag. Ik heb verder steeds gesteld dat ik vanaf de oprichting NDP'er ben en dat tot de dood zal blijven. Niemand zal ervoor zorgen dat ik de partij verlaat," stelt de politicus. Hij zegt dat hij ook gelijk heeft gekregen dat Waidoe sinds 2014 vier partijen heeft afgelopen. "Hij heeft zaterdag zelf opgesomd dat hij bij de NPLO zat, daarna de KTPI, vervolgens Pertjajah Luhur en nu de NDP".

Wat Doekhie ook opvallend vindt is dat Johnny Mahespalsingh, die met Westland Sama Group, Wageningen heeft overgenomen, nu 500 hectare beschikbaar stelt voor zaaizaad. Doekhie heeft felle kritiek geleverd dat Wageningen naar Mahespalsingh is gegaan onder dubieuze voorwaarden. Mahespalsingh heeft namens de Westland Sama Group aangeboden om al het komende seizoen van start te gaan met de productie van zaaizaad op haar arealen te lijn 6 en 7 Wageningen. Doekhie merkt op dat lijn 7 Wageningen betekent dat meer dan 100 kilometer door een modderpoel het terrein wordt bereikt. Deskundigen hebben eerder verklaard dat het gebied niet geschikt is voor landbouw.

De politicus voert aan dat Mahespalsingh ook voorzitter is van de raad van bestuur van Adron, die supervisie heeft over de zaaizaadproductie. Hij houdt op die manier alles onder controle en gebruikt ook machines die hij onterecht heeft gekregen van Wageningen, hiervoor. Doekhie vindt deze gang van zaken niet in de haak. Hij merkt op dat zelfs voordat president Desi Bouterse de opdracht gaf om terrein te zoeken voor zaaizaad, deze zaak al in kannen en kruiken was. Hij plaatst hier vraagtekens achter.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 17-06-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics