Nickerie.Net, maandag 17 juni 2019

Gajadien: President bang voor opmars VHP

 17 Jun 2019

Volksvertegenwoordiger tevens lid van de Begrotingscommissie, Asiskumar Gajadien, (VHP) vindt dat president Desi Bouterse slechts uit wanhoop weer begonnen is concrete beloften te doen om stemmen te kunnen verkrijgen voor de komende verkiezingen. De president was een week geleden niet in staat met zijn regering al deze beloften bij de begrotingsbehandeling te concretiseren, stelt de politicus tegenover Starnieuws. Bouterse heeft heel wat beloften gedaan tijdens de massameeting van de NDP zaterdagavond in Nickerie.

Het beloven van goedkoop kapitaal met een rente van maximaal 8,5% via de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), is nergens in de begroting opgenomen. Integendeel is het Agrarisch Krediet Fonds opgeheven en zijn er geen middelen in de plaats opgenomen. "Allerlei speciale financieringsmodaliteiten hebben in het verleden niet gewerkt en de vele bottlenecks in de rijstsector niet verholpen. Terwijl wij merken dat vanwege slecht beleid in de afgelopen negen jaren, ons financieel-economische situatie verslechterd en marktconforme rentevoet blijft stijgen. Rijstboeren zitten reeds met enorme schulden, waar de president niets over zegt. Concreter zou zijn kwijtscheldingen van schulden en opheffen van govermenttake in deze sector, waarop de regering tijdens de begrotingsbehandeling niet concreet kon ingaan," voert Gajadien aan.

De VHP-topper ziet het gemis van duurzame oplossingsmodellen vanuit de president en het presenteren van lapmiddelen, als populistische maatregelen die uit wanhoop gepresenteerd worden. Terwijl de regering met een oplossing moet komen voor Canawaima, praat ze over faciliteren van de 'backtrack route' als lapmiddel. Ook Guyana heeft door dat veel zaken rond de operatie van de Canawaima niet in de haak zijn. Grote sommen geld kunnen niet worden verantwoord. Gajadien merkt op dat de NDP nu alles uit de kast haalt om te proberen de opmars van de VHP te stuiten. “NDP is bang voor de VHP,” stelt Gajadien zelfverzekerd.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 17-06-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics