Nickerie.Net, dinsdag 18 juni 2019

Reactie op: Woede samenleving wordt gevoed

18 Jun 2019

Ashwin Adhin heeft op zaterdag 15 juni tijdens de 'massameeting' van de NDP in het rijstdistrict Nickerie, ter sprake gebracht dat er veel woede is in de samenleving. Deze zou gevoed zijn door misleiding. Ik ben honderd procent eens met Adhin. Maar hij heeft bewust verzuimd te zeggen wie aan grove misleiding doet.

Adhin weet als geen ander wie de misleiders zijn. Ik kan het hard opzeggen: niemand anders dan de NDP en haar leiders. Ik kan het staven met enkele voorbeelden. Op 29 maart 2019 had Adhin, tijdens de massameeting in Ocer, gezegd dat de oppositie wilde hebben dat 27.000 mensen op straat gezet moest worden om de crisis te beteugelen. Dit is een onverantwoordelijke informatie, misleiding en bangmakerij. Laat Adhin, de bron vermelden waar en wanneer de oppositie dit heeft gezegd.

En het sprookje over die US$ 200 miljard. Adhin zei dat de samenleving niet hoeft te vrezen voor de terugbetaling van de schulden, aangezien Suriname over voldoende rijkdommen beschikt die meer dan US$ 200 miljard waard is. Dit is een absolute mythe, een dergelijke bewering is een schaamteloze misleiding. Hij had enkele cijfers gepresenteerd en de samenleving moet die voor waarheid aannemen.

Adhin moet het volk de juiste informatie geven en het volk niet misleiden. Hij gaf op de 'massameeting' aan dat onder de Front-regering de valuta koers boven de 2000 gestegen was, maar vergat te zeggen hoe het kwam dat de koers gestegen was. Hij is ook vergeten te zeggen dat wij onder de NDP regering een biljet hadden van 25.000 die geen waarde had. Tijdens de NDP regering, periode 1996-2000 was de koers toen gestegen naar een recordhoogte, er was een koers genoteerd van 3600.

Dankzij de Frontregering is de koers toen teruggebracht naar 2.80. Op 12 augustus 2010 had Bouterse een koers van 2.80 overgenomen en door slecht financieel- monetair beleid is de koers nu gestegen boven de 8 SRD. Bouterse heeft meerdere keren gezegd dat hij de koers omlaag zou brengen, dat heeft hij nog steeds niet waar kunnen maken. Door deze hoge koers pinaart het volk.

De samenleving had eveneens beroep gedaan op de regering om de Rij- en voertuigen belasting niet door te voeren, maar de regering heeft die belasting toch doorgedrukt. Dankzij de samenleving is de 30 procent aandelen van Suriname niet verkocht, en niet dankzij de regering. Recent waren er geen vaccins beschikbaar, ouders van zuigelingen waren zeer bezorgd. Dus het is meer dan duidelijk dat de bron van woede, niemand anders dan regering Bouterse/Adhin is. Als regering ga je de woede van de samenleving op de hals halen wanneer je aan misleiding doet. Volgens Adhin is onder Bouterse ondernemerschap gegroeid, weer een grove misleiding, terwijl alom bekend is dat heleboel ondernemers over de kop zijn gegaan. Adhin meent dat ondanks de moeilijke periode het volk het geloof in de regering niet heeft verloren. Hij heeft echt lef om dat te zeggen. Al het geraas en getier van Adhin dient slechts om al die problemen van het land te verhullen.

Op de 'massameeting' van afgelopen zaterdag verwelkomde Bouterse ene Sanjay Jairam op het podium, als te zijn ressortraadslid van de VHP, terwijl Sanjay Jairam GEEN ressortraadslid is van de VHP. Dit is ook een vorm van grove misleiding. Bouterse heeft deze mededeling bewust gedaan, daarmee heeft hij geprobeerd twijfels te zaaien en verwarring te brengen onder de Nickeriaanse bevolking.

Wat mij opviel tijdens de toespraak van Bouterse, was dat hij op een gegeven moment niet wist wie de minister van LVV was. Dit komt kennelijk door de vele reshuffeling van ministers, want er zijn zoveel ministers vervangen dat hij door de bomen het bos niet meer kan zien. Waarschijnlijk is die 'grote massameeting' van die avond ook de oorzaak dat hij niet wist wie de minister van LVV was.

Idris Naipal

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 17-06-2019

 

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics