Nickerie.Net, vrijdag 12 juli 2019


Havo Nickerie zet landelijk beste resultaat neer

12/07/2019  - Beta Debidien Havo Nickerie zet landelijk beste resultaat neer

NIEUW-NICKERIE - Met een slagingspercentage van 64,2 procent heeft het Havo in Nickerie in het schooljaar 2018-2019 landelijk het beste resultaat neergezet. Het VWO met 83,7 procent direct geslaagden neemt de tweede plaats in. Directeur Nino Tjon a Njoek van de Scholengemeenschap Nickerie (SGN) sprak van “een geweldig resultaat” dat de scholen hebben behaald. “Wij zitten in de top en zijn best tevreden”, zegt Tjon a Njoek.

Havo Nickerie zet landelijk beste resultaat neerShariva Kertosentono is met totaal 45 punten de bestgeslaagde. "Het resultaat is mede te danken aan hard studeren en opofferen", zegt ze zelf. Ze heeft voor haar studie gekozen boven het feesten en uitgaan. De studenten die het niet hebben gehaald, adviseert ze om het volgend schooljaar beter hun best te gaan doen, "zodat ook zij mooie cijfers kunnen behalen". Volgens haar was het wel een heel zwaar schooljaar. "Maar desondanks is mij gelukt als beste uit de bus te komen."

Rewish Biharie is met 63 punten bestgeslaagde van het VWO. Hij is blij dat hij het eindstreep heeft behaald. Geen van de bestgeslaagden weten nog wat hun vervolgstudie zal zijn. Wat dat betreft zullen de studenten zich gaan oriënteren op de informatiebeurs die op 25 en 26 juli inn de Ramjaneeschool wordt gehouden.

Bij het Havo hebben 67 kandidaten deelgenomen aan het eindexamen, waarvan 43 studenten direct zijn geslaagd. 21 kandidaten hebben herexamen, twee zijn gezakt, terwijl één kandidaat het examen moet inhalen. Bij het Vwo hebben 86 studenten deelgenomen aan het examen, waarvan 72 kandidaten direct de eindstreep hebben gehaald. Vijf studenten hebben herexamen, acht leerlingen zijn afgewezen, terwijl ook hier één student een inhaalexamen moet maken.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 12-07-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics