Nickerie.Net, zaterdag 13 juli 2019


Waakzaamheid geboden inzake terugkeer Roger Khan

July 11, 2019

De in Guyana, Suriname, het Caribisch gebied en de Verenigde Staten van Amerika als zeer berucht en levensgevaarlijk bekend staande drugsbaron Roger Khan, komt binnenkort in de Verenigde Staten op vrije voeten na tien van de vijftien jaar opgelegde gevangenisstraf, te hebben uitgezeten. Roger Khan zal zeker de Verenigde Staten van Amerika worden uitgezet en er nimmer terug mogen keren. Khan werd destijds door de Amerikaanse justitie gezocht voor zijn rol in het smokkelen van grote hoeveelheden drugs naar dat land. Op een gegeven moment werd de grond hem te heet onder de voeten in zijn eigen vaderland Guyana en in 2006 dook hij onder bescherming van lijfwachten die deels behoorden tot de Guyanese gewapende machten, onder in ons land.

Khan had zoveel misdaden in zijn eigen land op naam staan, dat zijn aanwezigheid in Guyana steeds moeilijker werd. Naar verluidt, zouden rivaliserende drugsbendes en ook aan de Guyanese regering gelieerde criminelen, het op zijn leven hebben gemunt. Wegens bepaalde zakelijke en familierelaties in ons land, was op dat moment Suriname de enige uitweg om toch nog in relatieve veiligheid te kunnen vertoeven. Voor de opsporingsdiensten in ons land, werd het al gauw duidelijk dat Khan zich binnen het Surinaamse territoir bevond. Het duurde niet lang of zijn onderduikadres werd achterhaald. Khan en zijn zogeheten bodyguards, werden aangehouden en in verzekering gesteld. Het was toentertijd al gauw duidelijk dat Khan niet in Suriname zou kunnen blijven en hij ook totaal geen behoefte had terug te keren naar zijn geboorteland. Maar zoals bij de meeste zware drugscriminelen waartegen een internationaal opsporingsbevel loopt en liep het geval is, wilde Khan niet aan de Verenigde Staten uitgeleverd worden, gezien de lange gevangenisstraffen die lieden, betrokken bij de grensoverschrijdende criminaliteit, aldaar te wachten staan. In 2006 besloot de Surinaamse justitie Khan, die als ongewenste vreemdeling werd gezien, uit te zetten naar Trinidad & Tobago, alwaar hij werd overgedragen aan agenten van de Drugs Enforcement Administration (DEA). Op dat moment was Chandrikapersad Santokhi minister van Justitie en Politie onder de regering Venetiaan III.

De uitzetting viel niet in goede aarde bij politici die vermeende zakelijke relaties met de drugsverdachte onderhielden en ook directe familieleden, reageerden verbolgen op de arrestatie en uitzetting van Khan. Binnenkort komt Khan op vrije voeten en het is niet te voorspellen waar de man zal neerstrijken, omdat ook in zijn geboorteland er nog mensen zijn die een zuur appeltje met hem te schillen hebben. De man die niet alleen van drugshandel wordt verdacht, maar ook van vele moorden met voorbedachten rade, uitgevoerd door de aan hem gelieerde Phantom Boys, een groep killers die afkomstig waren uit het Guyanese politiekorps en leger.

In ieder geval moeten we ook in Suriname niet schouderophalend voorbij gaan aan een vrijlating van Khan en goed blijven volgen waar de man wederom zijn toevlucht zal zoeken. Door zijn meedogenloos handelen tegen opponenten in de drugswereld en de Guyanese politiek en zijn naar wij vernemen nog steeds bestaande relaties in ons land en elders in het Caribisch gebied, blijft hij een gevaarlijk individu. Ook in Suriname dienen bepaalde mensen die als tegenstanders worden gezien, zeer waakzaam te blijven op het moment dat deze man uit de Verenigde Staten wordt gezet.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / De West 13-07-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics