Nickerie.Net, zondag 14 juli 2019


Neokolonialistische poging van Suralco om onze DNA-leden om te kopen?

 14 juli 2019

Zaterdagmorgen werd ik onaangenaam verrast met een paginagrote advertentie van Suralco in de Ware Tijd. Later blijkt dat deze advertentie in alle kranten is geplaatst. Het neokolonialistische bedrijf Suralco komt in deze advertenties uitleggen dat ons parlement zijn deal met Dilip Sardjoe moet goedkeuren.

Dilip Sardjoe, voorzitter van de onderhandelingscommissie met Suralco. Foto: Suriname Herald

Als burger van Suriname ben ik zwaar beledigd door dit gedrag van Suralco en vind dit onacceptabel.

Ten eerste, waarom komt Suralco als multinational bemoeien met onze rechtsstaat? Het is ons nationaal parlement dat moet oordelen over de overeenkomst en daarover heeft Suralco niets te zeggen. Waarom moet Suralco als buitenlander komen uitleggen wat De Nationale Assemblee (DNA) wel of niet moet doen?

Ten tweede, waarom voelt Suralco zich geroepen om Dilip Sardjoe te gaan verdedigen? Suralco heeft toch juist tegen hem onderhandeld? Dus trek ik hieruit de conclusie dat er inderdaad iets niet klopt met de deal tussen Sardjoe en Suralco? Zijn het dus toch twee handen op een dikke buik?

Ten derde, ik geloof toch niets wat je in een betaalde advertentie komt uitleggen. Suralco is blijkbaar gewend te betalen voor dingen. Waarom durft Suralco niet de discussie in het openbaar aan te gaan? Desnoods in een live tv en radio-uitzending?

Ten vierde, waarom verwijst Suralco in de advertentie zoveel naar de VHP? Is de VHP de enige die hierover iets heeft te zeggen? Alle deskundigen in Suriname hebben kritiek en ook die van de NDP. Dus waarom zoveel aandacht voor de VHP speciaal?

Ten vijfde, de advertenties zijn betaald uit de stroomkosten die wij elke maand moeten betalen aan Suralco. Dus wij betalen aan Suralco om zijn neokoloniale dingen te komen uitleggen aan ons. Hoe ironisch kan het leven zijn.

Ten zesde, ik ontkom niet aan de indruk dat Suralco probeert onze NDP-parlementariėrs op een subtiele wijze om te kopen. Het zal mij niet verbazen als Suralco deze parlementariėrs al heeft benaderd met beloftes.

Tenslotte, ik roep president Bouterse op om als onze voorvechter tegen het neokolonialisme de ambassadeur van Amerika op het matje te roepen. Het kan nooit zo zijn dat een buitenlands bedrijf zich met beslissingen van ons soeverein parlement komt bemoeien. Dit is puur imperialistisch en neokolonialistisch gedrag en moet onmiddellijk worden afgestraft!

Xaviera Bouterse xaviera1991@yahoo.com

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / SR Herald 14-07-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics