Nickerie.Net, dinsdag 13 augustus 2019


Mones: Oplevering commissariaat Nickerie zou beste cadeau moeten zijn

13/08/2019 - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - “De oplevering van het gerenoveerde districtscommissariaat en daarbij behorende nieuwbouw had het beste cadeau moeten zijn voor 140 jaar Nieuw-Nickerie op 8 augustus. Het zou het centrum van het district sieren op deze bijzondere dag.” Dat zei Hyder-Alie Nasar-Ali, beter bekend als ‘Mones’.

Zes Nickerianen zijn gehuldigd in verband met de verjaardag van de Nickeriaanse hoofdstad. Zes Nickerianen zijn gehuldigd in verband met de verjaardag van de Nickeriaanse hoofdstad.

Hij was één van de zes personen die gehuldigd zijn in verband met de verjaardag van de Nickeriaanse hoofdstad. Zij kregen een gouden speld en een certificaat ondertekend door president Desi Bouterse. Nasar-Ali: "Het is een beloning en erkenning voor het werk dat ik doe voor de gemeenschap van Nickerie. Ik doe het niet om er een certificaat voor te krijgen, maar ik wil de mens, die voor mij centraal staat, helpen."

Ook Igion Koulen is blij dat het werk dat hij doet is erkend met de huldiging, "want zoals jullie me kennen doe ik niets om naam te dragen. Ik probeer altijd wat te doen voor de gemeenschap". Hij stimuleert anderen zijn voorbeeld te volgen om dingen te doen voor Nickerie en niet altijd te kijken naar geld, "maar gewoon uit het hart te doen. We moeten niet kijken naar ras, kleur en geloof, maar als Surinamers moeten we een vuist vormen en alles proberen te doen wat goed is."

"In ontwikkeling had Nickerie een betere plaats moeten innemen. De afgelopen jaren is op de renovatie van het Staatslogeergebouw na, bijna geen zichtbare ontwikkeling te merken", vindt de gehuldigde Edgar Persaud. Hij betreurt dat het beheersorgaan voor het Bigi Pangebied waar jaren om gevraagd wordt, er maar niet komt.

Hij noemt als minpunt ook de uitgebleven afronding van de haven en het uitbaggeren van de Nickerierivier, waardoor grote schepen niet kunnen binnenvaren en de export van rijst en bacoven via de haven in Paramaribo plaatsvindt. Persaud is een gepensioneerde ambtenaar en heeft sedert de viering van 110 jaar Nieuw-Nickerie zijn krachten gegeven aan diverse commissies.

Jaitnie Jibodh is naast haar reguliere werkzaamheden betrokken bij de gehandicaptenzorg voor kinderen via het Zr. Dankerscentrum. Het NII schrijft dat Peggy-Ann Renosetiko onder meer is gehuldigd omdat ze op eigen kosten ongeveer twintig zwerfhonden verzorgt. Ze is verder bestuurslid van de stichting voor Gehandicapten en zoekt donateurs voor ondersteuning van weduwen met schoolgaande kinderen.

De laatste gehuldigde was Siewrani Panchu. De 75-jarige masseert nu al vijftien jaar volwassenen en baby's. Namens de regering woonde minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling de huldiging bij.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /  dWT 13-08-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics