Nickerie.Net, dinsdag 20 augustus 2019


VHP: Geen valse hoop creŽren over olievondst

 19 Aug 2019

De VHP vindt dat er geen valse hoop gecreŽerd moet worden, "omdat we weten dat al wordt er olie vandaag gevonden, het nog enkele jaren zal duren voordat de voordelen voor de Surinaamse economie en samenleving merkbaar zullen zijn". VHP zegt dat de recente berichten als zou een grote olievondst op komst zijn, terecht velen in de samenleving bezighouden. Ontwikkelingen in Guyana en nationale ervaringen, maken ons allen alert. De oranje partij stelt dat alle autoriteiten verantwoordelijk moeten omgaan met informatieverschaffing, die snel speculatie en valse hoop kan wekken.

fotoDe VHP verwelkomt elke economische bron van potentiŽle inkomsten die volk en land ten goede moeten komen. De huidige financieel-economische malaise, ontstaan door bestuurlijk en financieel mismanagement van de regering Bouterse-Adhin, heeft ons volk armer gemaakt.

De VHP is een voorstander van duurzame en verantwoordelijke ontwikkeling van onze natuurlijke hulpbronnen. Goed, transparant, milieuvriendelijk en op het landsbelang gericht management van de bronnen, zoals olie, gas, goud, graniet, diamant en marmer, is belangrijk om het maximale eruit te halen voor de Surinaamse bevolking en toekomstige generaties.

Natuurlijke hulpbronnen zijn geen eigendom van de regering, politici, staatsbedrijven, of multinationals. Het zijn potentiŽle rijkdommen die behoren aan het volk van Suriname. "We kiezen politici om dat voor ons te organiseren. Ze zijn er voor het volk en niet andersom. De hele bevolking moet daadwerkelijk profijt ervan hebben en niet een kleine groep van politici en zakenmensen.

Met zijn allen moeten we ervoor waken dat het aandeel van de Surinaamse bevolking in de toekomstige operaties, verpand zal worden door leningen aan te gaan of erger nog door het aandeel voor weinig geld te verkopen, alleen maar om een tijdelijk voordeel te halen."

De VHP wijst er op dat goed bestuur en creatie van noodzakelijke institutionele voorzieningen zijn, zoals het 'Spaar en Stabilisatie Fonds' effectief moeten worden gemaakt. Als de regering dit tijdig had uitgevoerd, had het volk daar nu al profijt van kunnen hebben, vindt de politieke organisatie. De VHP zal als zij regeerverantwoordelijkheid krijgt zekerheden inbouwen dat verantwoord wordt omgegaan met het belang van de Surinaamse bevolking, zegt de partij in een verklaring.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 20-08-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics