Nickerie.Net, zondag 25 augustus 2019


Nickerie levert weer 'best of the best' Go Glo-er

 24 Aug 2019

Nickerie heeft alweer, haast traditioneel, “the best of the best” bestgeslaagde van de basisschool afgeleverd. Dit keer is het Gaby Karijoikromo, die het rijstdistrict op de hoogste plek van het Go Glo podium neerzet. Om aan de Go Glo mee te doen moet de leerling minimaal 60 punten voor 7 vakken hebben gescoord. Gaby heeft er 67. De Vrije School heeft ook weer eens, wat ook bijna een traditie aan het worden, de meeste Go Glo-ers geproduceerd: 10 toppers voor 2019.

foto Gaby Karijoikromo van Nickerie is landelijk de bestgeslaagde zesdeklasser van het schooljaar 2018-2019. (Foto: René Gompers)

Het evenement is georganiseerd door Rotary Club Paramaribo Residence. De Go Glo-ers zijn flink in de bloemetjes gezet. Elk een gaat naar huis met een pakketje en een gevulde schooltas. Gaby heeft een cheque van SRD 2.500 ontvangen en de Vrije School één van SRD 3.500. De rest van de dag, tot de middag, is doorgebracht met een bezoek aan de skelterbaan. “We doen dit al 18 jaren en we zullen nog lang doorgaan,” deelt clubpresident Steven Tjin A Djie mee. Bij het eerste evenement was de absolute topper van de Go Glo ook een Nickeriaan. Die leerling had 69 punten gescoord. Nickerie heeft vaker, vooral de laatste jaren de landelijk bestgeslaagde afgeleverd.

Gaby heeft negens voor Tekstbegrip , Taal en Geschiedenis en tienen voor Hoofdrekenen , Redactie en Cijferen, Aardrijkskunde en Natuuronderwijs. Gaby heeft al een idee hoe haar toekomstige baan eruit zal zien. “Ik wil apothekersassistent worden,” deelt ze mee. “Het is leuk. Ik zie hoe me tante met medicijnen werkt. Ze is apothekersassistent. Dat wil ik ook.” De landelijk bestgeslaagde legt uit dat een goede dagindeling en op tijd studeren de topprestatie heeft opgeleverd. Maar ze is daarbij haar doel voorbijgestreefd. “Ik wist wel dat ik de beste van Nickerie zou worden. Maar niet van het hele land,” geeft Gaby aan. “Het voelt…echt leuk…om de beste te zijn van Suriname.” Luisteren in de klas is ook belangrijk, voegt ze toe. “Leer goed, luister goed in de klas, luister naar je ouders en de leerkracht.”

Dit jaar zijn er 124 Go Glo-ers geweest. Vorig jaar waren het er 116. De top drie bestaat dit jaar uit Gaby (67 punten), Arnav Chotkhan en Ay-Yi Tjon A Tham (elk 66 punten). “Je maakt niet alleen jezelf, maar ook je ouders en de hele Surinaamse samenleving trots,” merkt Muriel Hoepel, onderdirecteur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur op. “Men kijkt nu naar je op, omdat je bewezen hebt dat inzet wordt beloond,” spreekt ze de bestgeslaagden toe. Elvira Jessurun, voorzitter van de GO Glo commissie drukt de kinderen op het hart om hun best te blijven doen. “Lever altijd mooie prestaties, doe mooie dingen, wordt een mooi mens.”

René Gompers

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 25-08-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics