Nickerie.Net, maandag 02 september 2019


Adhin een excellente storyteller en jaknikker!

31 augustus 2019

Het schijnt dat Ashwin Adhin heel erg dol is op fabels, want zonder enige moeite schudt hij de ene fabel na de andere uit zijn mouw. Naast een excellente storyteller is hij ook een grote jaknikker. Deze lichtvoetige “politicus” is vertrouwd met de kunst van het liegen. Op schaamteloze wijze misleidt hij het volk. Met zijn fabels probeert de storyteller het volk om te kopen. Hij houdt het volk voor dat het in de toekomst beter zal gaan als de Nationale Democratische Partij (NDP) nog een keer aan de macht komt.

We kennen nog de grote onzin van vicepresident Adhin dat er $200 miljard in onze bodem ligt, menigeen was toen erover verbaasd. Ik hoop niet dat die $200 miljard weggespoeld is door de zware regens van de afgelopen weken. Eveneens sprak hij op de massameeting van de NDP in Ocer, over agrarische revolutie en mijnen te Broko Lonko in Saramacca. Kennelijk wilde Adhin, Rabin Parmessar na-apen, want bij de opening van de huizenfabriek, sprak Rabin Parmessar over “revolutie in de woningbouw”. Hoeveel van die woningen zijn er gerealiseerd?

Afgelopen vrijdag kondigde vicepresident Adhin een tweede cyclus van de bauxietindustrie aan. Dit horen wij al vanaf 2014. Ik wil Adhin in herinnering brengen dat zijn baas en guru Bouterse, op 30 september 2015 het parlement had voorgehouden dat Suriname en Alcoa reeds met elkaar over eens waren, de bauxietindustrie te ontwikkelen met een investering van circa 3 miljard Amerikaanse dollar.

We weten allemaal dat de toekomst van de bauxietindustrie reeds in 2015 is gesloopt door Bouterse en de presidentiële commissie onder leiding van Dilip Sardjoe. De bauxietindustrie nieuw leven in te blazen, is uiteengespat door gebrek aan toekomstvisie en daadkracht van deze regering. We zitten nu al vijf jaar verder en er is geen sprankje hoop meer. Als deze regering niet eens een toffee kan produceren hoe gaat ze dan de bauxietindustrie nieuw leven inblazen?

Als er binnenkort olie wordt gevonden, gaat ze schreeuwen over ‘revolutie in de olie-industrie’, dan zal die story van Adhin compleet zijn. Hoewel Adhin een excellente storyteller is, moet hij een keertje ophouden met zijn kletsverhalen, want het volk heeft niets aan zijn leugenverhalen. Het volk wil openbaarheid van bestuur, eerlijkheid en ontwikkeling van het land.

Heel opvallend was de afwezigheid van DNA-voorzitter Jennifer Simons tijdens de stemming over de deal met Alcoa. Het was duidelijk te merken dat mevrouw Jenny Simons erg teleurgesteld was in de houding van zijn partijgenoten. Simons was duidelijk niet eens met het besluit van de regering, anders had ze de vergadering nooit verlaten. Mevrouw Jenny Simons is zowel door de regering, de coalitieleden als de presidentiële commissie onder leiding van Dilip Sardjoe verguisd!

Idris Naipal

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /SR H 31-08-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics