Nickerie.Net, vrijdag 06 september 2019


Jagmohansingh (PL) slaat bod NDP-Nickerie af

06/09/2019 - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Het districtsraadslid Ashwien Jagmohansingh van Pertjajah Luhur heeft een aanbod om naar de NDP over te stappen met als beloning hoofd Sport- en Jeugdzaken afdeling Nickerie, afgeslagen. Hij heeft naar eigen zeggen prominente NDP’ers die hem vrijdag thuis opzochten gezegd dat hij tevreden is op zijn huidige post bij het ministerie van Justitie en Politie in het district.

Het districtsraadslid Ashwien Jagmohansingh van Pertjajah Luhur.Het districtsraadslid Ashwien Jagmohansingh van Pertjajah Luhur. Foto: dWT

Edgar van Genderen, voorzitter van de NDP-afdeling Nickerie ontkent dat partijgenoten Jagmohansingh zouden hebben benaderd voor de overstap. Jagmohansingh heeft de NDP'ers meegegeven dat hij zijn land wil dienen vanuit zijn huidige positie en niet als overloper door het leven te willen gaan. "Ze hebben mij bedenktijd gegeven, maar ik hou mijn eer hoog."

Verwijzend naar zijn partijgenoot die eerder overliep zegt hij: "Ik ben uiteraard geen William Waidoe die recent nog onze partij heeft verruild voor de NDP." De nu benaderde man heeft wel kunnen proeven dat de NDP hem meer wil bieden om de overstap alsnog te doen. "Ik heb niet gereageerd, omdat ik van mijn voorzitter Somohardjo heb geleerd dat je alles mag verliezen, ook je vrouw en je rijkdom, maar je eer moet je blijven behouden en dat zal ik ook doen en blijf in elk geval tot 2020 de PL ondersteunen."

Somohardjo heeft vaker gezegd dat er tien kandidaten zijn voor de PL in Nickerie van wie één (Waidoe) weg is. "Ik weet niet of ik één van die andere negen ben, maar weet wel dat de PL in 2020 regeermacht zal hebben. Jagmohansingh zegt dat hij vanuit de positie binnen de PL het volk zal dienen. Hij zal niet vechten om gekandideerd te worden op de kandidatenlijst voor DNA, "maar neem genoegen met elke positie die hij krijgt.

Volgens hem werd hij twee jaren terug ook opgeroepen samen met Lekhram Soerdjan thuis bij de president voor een gesprek. "Toen heeft Soerdjan besloten om de VHP te verlaten voor de post van minister van Landbouw Veeteelt en Visserij, maar ik had de voorzitter van de NDP afgezegd en hem duidelijk gemaakt dat ik liever bij de PL wil blijven. De president had mij toen ook niet geforceerd en gezegd dat ik zijn partij moet steunen."

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /Ingezonden 06-09-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics