Nickerie.Net, donderdag 12 september 2019


60-jarige MMC heeft nieuwe SEH

 12 Sep 2019

Nickerie heeft sinds gisteren een gloednieuwe en uitgebreide Spoedeisende Hulp (SEH) die is gehuisvest bij het Mungra Medisch Centrum (MMC). Antoine Elias die voor zijn ministerschap de leiding gaf aan het MMC, zegt dat er nog meer projecten in de planning zijn die "allemaal zullen worden uitgevoerd."

fotoHet Mungra Medisch Centrum heeft een gloednieuwe en uitgebreide Spoedeisende Hulp. (Foto: min VG via NII)

Voor het medisch centrum is het een bijzonder moment, vindt waarnemend algemeen directeur van het MMC, Ruben Seedo. "De oude SEH voldeed niet aan de gestelde doelen en kon de grote aanloop van patiŽnten niet aan," laat hij optekenen door het Nationaal Informatie Instituut. Hij is ervan overtuigd dat de nieuwe SEH noodzakelijk is voor het bieden van goede zorg in het westen van het land. Er is een half jaar gewerkt aan de totstandkoming van het nieuwe gebouw en de nieuwe SEH.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Communicatie en Transport die er ook was voor de opening van de nieuwe SEH, heeft het verzoek gehad om de weg die voorlangs de dienst loopt, aan te pakken. Hij heeft beloofd in te spelen op het verzoek. Het MMC bestaat dit jaar 60 jaar en heeft sinds 1959 een gestage ontwikkeling doorgemaakt.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 12-09-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics