Nickerie.Net, vrijdag 13 september 2019


VP Ashwin Adhin misbruikt staats middelen voor privebezoek India

12/09/2019

PARAMARIBO - Nadat via de Indiase en lokale pers melding werd gemaakt over het aanstaande bezoek van vicepresident Ashwin Adhin aan India, zijn over het belang voor Suriname van deze trip vraagtekens gerezen in de gemeenschap. Ook op het ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt menigeen zich in het kader van doelmatigheid en efficiŽnte besteding van staatsmiddelen af, hoe zinvol de voorgenomen trip is. Voorts doen ook de omvang en samenstelling van de tienkoppige delegatie de wenkbrauwen omhoog gaan. De delegatie bestaat uit vicepresident Adhin en echtgenote, de vader van Adhin, twee voorlichtingsmedewerkers, het hoofd Protocol van het kabinet van de vicepresident, twee beleidsadviseurs, een veiligheidsman en nog een andere persoon.

Is vicepresident Ashwin Adhin uitgenodigd door de Indiase regering of is het een privť-bezoek? Is vicepresident Ashwin Adhin uitgenodigd door de Indiase regering of is het een privť-bezoek?

Volgens het vliegschema arriveert Adhin met vijf delegatieleden op 16 september vanuit Tel Aviv, IsraŽl in New Delhi. De overige delegatieleden arriveren vanuit Amsterdam, Nederland. Uit verder onderzoek van de redactie van de Ware Tijd blijkt dat Adhin is uitgenodigd door ene Pankaj Choudhary, docent aan de Lovely Professional University (LPU), een particuliere universiteit.

Hij is uitgenodigd om een eredoctoraat van de onderwijsinstelling in ontvangst te nemen, de ererede uit te spreken bij de diploma-uitreiking van de universiteit en diploma's en awards uit te reiken aan geslaagden.

"Het is een puur privťbezoek van meneer Adhin dat niets met staatsaangelegenheden van Suriname te maken heeft. Ik vraag me af hoe hij deze reis aan de raad van ministers heeft kunnen verkopen", zegt een medewerker van Buitenlandse Zaken, die anoniem wil blijven.

OfficiŽle informatie over de reis van de vicepresident kon de redactie ook niet krijgen van Aashna Kanhai, Surinames ambassadeur in India. "Ik voer slechts de opdrachten van headquarters in Paramaribo uit en voor nadere informatie verwijs ik naar het ministerie van Buitenlandse Zaken en het kabinet van de vicepresident", reageert ze op vragen van de krant om meer informatie over het bezoek van vicepresident Adhin.

Voor zover bekend worden de reis- en verblijfskosten van de delegatie betaald door de Staat Suriname. De Ware Tijd heeft over de India-trip vragen voorgelegd aan de top van Buitenlandse Zaken en het kabinet van de vicepresident.

Zo is gevraagd of Adhin door de Indiase regering is uitgenodigd of op privťbezoek gaat, en of Suriname of de regering van India of LPU voor de reis- en verblijfskosten opdraait. En of Adhin ook officiŽle gesprekken zal voeren met vertegenwoordigers van de Indiase regering en of hij behalve New Delhi ook andere plaatsen zal bezoeken.

Van bronnen had de krant vernomen dat verzoeken voor officiŽle ontmoetingen tussen Adhin en Indiase regeringsvertegenwoordigers door New Delhi zouden zijn afgewezen omdat de Indiase regering zich op het standpunt zou hebben gesteld dat de vicepresident op privťbezoek gaat en het land niet voor staatszaken aandoet.

Buitenlandse Zaken liet weten dat omtrent de voorgelegde vragen "een statement" tegemoet gezien kon worden. Bij het ter perse gaan van de krant had die reactie de dWT-redactie nog niet bereikt. Het kabinet van de vicepresident heeft niet gereageerd.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT/ FOS Network 12-09-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics