Nickerie.Net, vrijdag 13 september 2019


Renovatie commissariaat Nickerie bijna af

08/09/2019  - Cheflin Paulus

PARAMARIBO - Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie hoopt dat de renovatie en uitbreiding van het districtskantoor nog dit jaar wordt afgerond. Met haar medewerkers zal zij dan haar intrek nemen in een groter en gemoderniseerd pand. Het commissariaat is voorlopig ondergebracht in de bovenverdieping van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer.

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie.Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie.

Over de gestagneerde nieuwbouw voor een nieuw gerechtsgebouw kan de commissaris weinig zeggen. Vorige maand hebben de advocaten Hemradj Matawlie, Sharda Thakoer en Vishal Rambharos hun misnoegen in de media geuit over de slechte staat van het gebouw aan de Doerga Shawstraat. Matawlie sprak zelfs van een 'varkensstal.' De vloer in de zittingszaal is deels kapot, de advocaten hebben geen toilet en de politie zit in een ruimte zonder airco.

De commissaris zegt dat zij zich zal oriŽnteren en met belanghebbenden de situatie zal bespreken. Een nieuw gerechtsgebouw is sinds 2008 in aanbouw, maar het is onduidelijk wanneer dat gereed komt. Ook justitiŽle bronnen konden de krant geen duidelijkheid hierover geven.

Het vluchtelingenprobleem in Nickerie wordt alsmaar groter. Kurban-Baboe heeft het besproken met de vertegenwoordiger van het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, het leger, de douane, de afdeling vreemdelingenzaken en Justitie. Naar de krant verneemt, komen veel Venezolanen Nickerie binnen via de backtrackroute.

Er zijn afspraken gemaakt door de organisaties die aan het overleg hebben deelgenomen. Mensen die de oversteek vanuit Guyana doen, zullen te South Drain worden gescreend. Het leger heeft de garantie gegeven dat de controle door de militaire politie in het grensgebied doorgaat. Berichten over opvallende toestroom van Venezolanen naar Nickerie zal de districtscommissaris laten onderzoeken. Ze ziet graag eerst statistieken voordat zij zich hierover uitspreekt.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /  dWT 12-09-2019

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2019. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics