Nickerie, Tuesday 18 May 2004  

Nickerie moet zich sterker profileren op vakantiebeurzen

door Team Nickerie.Net

Foto: De heer Rabin Boeddha van STS met de 'Discover Nickerie' poster, geflankeerd door twee andere Surinaamse exposanten.

Nieuw Nickerie – Tussen 14 en 18 januari  werd een van de s’ werelds grootste vakantiebeurzen gehouden in de Nederlandse Jaarbeurs Utrecht. Op een oppervlakte van bijna 37.000 vierkante meter kwamen bijna 1700 exposanten uit alle hoeken van de wereld om de Nederlandse toerist te verleiden voor een vakantiereis. Dit jaar werd een bezoekersaantal geschat op ongeveer 175.000. Toeristisch Suriname had dit jaar de krachten gebundeld en stond goed vertegenwoordigd op de beurs.

Het hoogste orgaan in Suriname op het gebied van toerisme, de STS (Stichting Toerisme Suriname) had de  krachten van verschillende actoren op dit gebied gebundeld en stond als een volwassen eenheid vertegenwoordigd op deze beurs. Touroperators, luchtvaartmaatschappijen en vertegenwoordigers van verschillende toeristische attracties stonden de bezoekers persoonlijk te woord en gaven hun rijk geïllustreerde brochures mee om thuis rustig na te lezen. Ook was Suriname levendig vertegenwoordigd, in de persoon van Jurgen Rayman, bij de dia presentaties over natuurrijk Suriname.

Speciaal voor deze beurs had de STS een algemene brochure ontwikkeld. De brochure bevatte zowel in het Nederlands als Engels informatie over de natuur van Suriname en hoe men deze kan bewonderen. Ook zijn er een aantal touroperators, restaurants en een andere toeristisch relevante adressen opgenomen.

 

In deze brochure staat nog weinig informatie over de mogelijkheden in Nickerie. Ook op de beurs was er niet iets direct over Nickerie te merken, totdat de vertegenwoordiger van Stichting Nickerie Wereldwijd, de heer Akhiel Mahabier een bezoek bracht naar de stand van Suriname.  Hij overhandigde namens Nickerie een ingelijste poster ‘Discover Nickerie’  en de video-clip ‘Nickerie, All Natural ‘aan de heer Rabin Boeddha, manager van de afdeling educatie en voorlichting van de STS. Ook heeft Mahabier een stapel Nickerie.Net postkaarten afgegeven met een verwijzing naar www.nickerie.net, de website van district Nickerie. In een telefonisch gesprek heeft Mahabier met de directeur van STS, Armand Lie-A-Young, afgesproken om de volgende keer Nickerie letterlijk meer ‘in the picture’ te brengen.

 

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics