Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Vergadering DNP in Nickerie:

Helft kandidaten DNP moeten jongeren zijn

door Beta Debidien

Jules Wijdenbosch tijdens een vergadering van de DNP in het district Nickerie.-.NIEUW NICKERIE — De Democratische Nationale Partij (DNP) heeft in het afgelopen weekend in het district Nickerie met de structuren van de partij vergaderd. Volgens politiek leider Jules Wijdenbosch van de DNP is hij bezig bezoeken te brengen aan verschillende gebieden en lokaties om kernen te installeren. Op de vergadering stond de actuele politieke situatie centraal, maar nog belangrijker was volgens Wijdenbosch de voorbereiding op de viering van het vierjarig bestaan van de partij op 27 februari 2004.

Daarbij zal het officiële startsein gegeven worden voor de verkiezingscampagne 2005.

De bedoeling van de DNP is om in de verschillende districten verkiezingsstructuren op te zetten en aan te geven wat verwacht wordt van de besturen om DNP sterker te maken, zegt Wijdenbosch. Aan de structuren van de partij is aangegeven dat na 27 februari de voorbereiding voor wat betreft de rekrutering van kandidaten voor ressortraad (RR) en districtsraadsleden (DR) van start gaat, omdat de DNP van oordeel is dat midden in dit jaar de kandidaten bekend moeten zijn. Uiteraard wordt er ook naar gestreefd de kandidaten voor de DNA gereed te hebben, zegt Wijdenbosch. De DNP heeft landelijk met de besturen afgesproken dat iedere lijst van RR-, DR- en DNA-kandidaten minstens voor de helft uit jongeren moet bestaan. Dit omdat de verkiezingen van 2005, verkiezingen van de jongeren worden.

Er zijn ook heel wat andere belangrijke zaken die het district raken, besproken op de vergadering. Wijdenbosch zei zich nauwelijks te kunnen voorstellen, dat een district met vier vertegenwoordigers in de regeringscoalitie zit en dat in de afgelopen vier jaar sprake is geweest van een afbraak van de productie bij Surland, Wageningen en de totale rijstsector. Het woningbouwproject in Nickerie zit momenteel ook met problemen. De mensen worden recentelijk geconfronteerd met een verhoging van de maandelijkse lasten, terwijl zij heel andere afspraken hadden met de overheid. Ook de problemen van de rijstboeren zijn veel ernstiger dan wat men in Paramaribo denkt, vindt de DNP-leider. "Als wij als natie kiezen voor het behoud van de rijstsector en de kosten een bepaald bedrag is, dan moet de regering niet zeggen dat slechts een deel van dat bedrag beschikbaar is voor de sector. Het totale bedrag moet beschikbaar gesteld worden." Het geval Wakay is een stukje infrastructuur en wanneer men kiest voor de sector, dan wil dat zeggen dat Wakay ook geen probleem mag zijn. Belangrijk is dat men moet zorgdragen dat de keuze gepaard gaat met de beschikbare middelen. Anders had men de keuze niet moeten doen, aldus Wijdenbosch tijdens zijn bezoek.

 

Bron:  DWT, 03-02-2004

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics