Nickerie, Tuesday 18 May 2004

Prakash wint van Garuda

NIEUW-NICKERIE — Prakash heeft in groep B van de hoofdklassecompetitie van de Nickerie Voetbalbond (NVB) met 3-1 gewonnen van Garuda. Door de winst bezet Prakash nu de tweede plaats met acht punten uit zes wedstrijden. Koploper blijft Zwaluw met twaalf punten. De nummers 1, 2 en 3 van de groepen A en B spelen verder in de finaleronde.

De winnaar nam al in de tweede minuut de leiding door een doelpunt van Dennis Edwards. Garuda bleef niet achter en vocht terug voor een beter resultaat. In de 25ste minuut lukte het Erwien Setrokarijo om de stand in evenwicht te brengen, 1-1. Beide verenigingen hebben geprobeerd via de vleugels aan doelpunten te komen, maar faalden in de afronding.

Prakash kwam in de tweede helft beter opdagen en nam in de 57ste minuut opnieuw een voorsprong door een doelpunt van Edwards. Terwijl Garuda alles in het werk stelde om de stand in evenwicht te brengen, zag Melvin Duchenne kans om de voorsprong verder uit te bouwen naar 3-1. Bidjai Singh van Prakash werd in de 84ste minuut rood gekleurd wegens natrappen.

In de eersteklasse zegevierde Sidoredjo met 3-1 over Paradise. Bij de rust leidde Sidoredjo al met 2-0 door doelpunten van Pariman Kartopawiro en Cristiaan Waidoe. In de tweede helft tilde Kartopawiro de stand naar 3-0, waarna Parino Mangoentaroeno de eindstand op 3-1 bepaalde.

Bron:  de Ware Tijd, 13-02-2004