Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Hira vermoedelijk op Caribische eilanden

door een van onze correspondenten

PARAMARIBO — De hoofdverdachte in de Maratakka-drugszaak, Pritam Hira, zit vermoedelijk op een van de Caribische eilanden. Volgens bronnen zou Hira zich al enige tijd op een van de eilanden bevinden en zou over middelen beschikken om in zijn onderhoud te voorzien. De bronnen wilden niet specifiek aangeven welk eiland Hira naartoe gevlucht zou zijn. Tot voor kort had de justitie in Suriname geen internationaal opsporings- en arrestatiebevel uitgevaardigd en volgens de bronnen was dat tot donderdag niet gebeurd.

Hira dook kort voordat hij gezocht werd in verband met de vangst van 341 kilogram cocaïne, op zijn houtconcessie onder en is sindsdien niet meer boven water gekomen. Er deden hardnekkige geruchten de ronde dat Hira zijn arrestatie heeft ontlopen, omdat hij zou zijn getipt door personen binnen het politiekorps. Het is niet duidelijk of deze geruchten onderzocht zijn.

In deze zaak is afgezien van Hira, een aantal andere personen aangehouden, van wie een deel ondertussen door de rechter-commissaris weer is vrijgelaten. Mede omdat Hira niet gehoord kon worden, was de rechter-commissaris genoodzaakt enkele verdachten vrij te laten. Naast de drugs nam de politie ook twee eenmotorige vliegtuigen, vliegtuigbrandstof en andere spullen in beslag.

 

Bron:  de Ware Tijd, 13-02-2004

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics