Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Geen schadevergoeding voor rijstboeren

Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — De regering heeft geen ruimte om schadevergoeding uit te keren aan rijstboeren van de districten Nickerie en Coronie, die als gevolg van droogte schade hebben geleden aan hun gewassen. Dit zei waarnemend president Jules Ajodhia gisteravond op een heel drukke vergadering op het districtscommissariaat aan rijstboeren in het district Nickerie.

Zoals de situatie nu is, is volgens hem schadecompensatie niet haalbaar voor de regering. "Maar wij gaan er samen naar toe moeten werken om die condities te scheppen en door die verdiensten de opgelopen schade in de sector terug te verdienen om boven water te komen". Op dit vlak wilde hij duidelijk zijn zei de vice-president. Aan de mensen die steeds zeggen dat de regering de schade aan de rijstboeren moet betalen verzocht de waarnemend president om ook te zeggen en te wijzen vanwaar de regering dat geld moet halen. Wat betreft de maatregelen voor de toekomst is de regering bereid samen te werken met alle vertegenwoordigers van de boerenorganisaties zoals in Coronie als in Nickerie.

De waarnemend president vertoefde met een regeringsdelegatie in het district Nickerie op uitnodiging van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA), de Vereniging van Padie Producenten (VPP) en de Organisatie van Kleine Padie Producenten (OKPP) om met de boeren te praten over de hedendaagse problemen in de rijstsector van Nickerie en Coronie. Hij kondigde aan dat minister Geetapersad Gangaram Panday van Landbouw Veeteelt en Visserij samen met deskundigen van andere ministerie met vertegenwoordigers van de verschillende boerenorganisaties zal praten over de acute problemen van de sector in Nickerie. Deze mensen, de stake holders, moeten nagaan hoe de infrastructuur in een korte tijd verder moet worden aangepakt.

In een reactie zegt Harinanan Oemraw, ondervoorzitter van de SPBA, zeer teleurgesteld te zijn in, en geen vertrouwen meer te hebben in deze regering. Er zal een spoedvergadering belegd worden om het besluit van de regering aan de leden kenbaar te maken, waarna een standpunt ingenomen zal worden.

OKPP voorman Radjkoemar Bisar zegt tegenover dWT geen commentaar te willen geven op het besluit van de regeringsdelegatie.

 

Bron:  de Ware Tijd, 21-2-2004

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics