Nickerie, Tuesday 18 May 2004

PSV in finaleronde

door Beta Debidien

Spelmoment PSV tegen SantosNIEUW-NICKERIE — De Politie Sportvereniging (PSV) heeft zich geplaatst voor de finaleronde van de hoofdklassecompetitie van de Nickerie Voetbalbond (NVB). PSV stelde zijn plaats veilig door de beslissingswedstrijd tegen Santos met 2-1 te winnen.

Na de algemene ronde waren beide clubs in poule A op een gedeelde derde plaats geëindigd met dertien punten. Aangezien slechts de top 3 naar de finaleronde ging, was de extra wedstrijd nodig.

PSV kende een briljante start en nam al na vijf minuten een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ronny Ho A Sjoe, die op maat bediend werd door Carlos Detimo, de nieuwe aanwinst van PSV. Santos herstelde zich goed en bouwde via de flanken goede aanvallen op. Vooral het spitsenduo Desmond Bonaparte en Delano Veira bezorgden de defensie van PSV hoofdbrekens. Ondanks de druk op het doel van PSV was het deze club die in de 38ste minuut een 2-0 voorsprong nam. Het was weer de combinatie Detimo-Ho A Sjoe die vruchten afwierp, waarbij Detimo de assist gaf die door Ho A Sjoe werd afgerond. Kort voor de rust kreeg Veira een droomkans de achterstand te reduceren maar hij schoot naast.

In de tweede helft heeft Santos alles eraan gedaan om gelijk te maken, maar PSV heeft aardig tegenstand geboden. In de 54ste minuut raakte Santos verder in de problemen toen de hard werkende Veira de rode kaart kreeg (tweemaal geel). Toch bleef de ploeg aandringen op de tegentreffer die in de 77ste minuut kwam toen Bonaparte scoorde. In de resterende minuten kwam er echter geen verandering in de stand, waardoor PSV verder speelt in de finaleronde.

PSV-trainer Stanley Benschop zegt desgevraagd dat zijn ploeg zich heel goed voorbereid heeft op de wedstrijd. Hij vond dat Santos in de tweede helft beter speelde, maar door intimidatievoetbal is het gelukt de achterstand weg te werken. Benschop heeft sinds kort samen met Elfriet Metroos de leiding over PSV, waar trainer Humprey Dors wegens bepaalde omstandigheden werd vervangen. Benschop zegt dat de trainingen nu beter bezocht worden en de motivatie in de ploeg nu veel beter is. Hij zegt dat het doel van PSV in principe al bereikt is, aangezien het de ploeg als promovendus gelukt is zich te behouden in de hoofdklasse. Er zal nu volgens de trainer er naar uitgekeken worden hoe de ploeg verder uit te bouwen om toch nog hoger te eindigen. Een analyse van de ploegen in de finaleronde leert Benschop dat Atlantic een heel goede ploeg heeft die hij als kampioenskandidaat tipt.

In de eersteklasse won Atlantic 2002 de beslissingswedstrijd tegen Atlantic met 6-0. Moeninderdew Balgobind (viermaal), Rabindernath Somaroo en Prewish Changoe waren de doelpuntenmakers.