Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Zoon Pritam Hira vermoedelijke opdrachtgever valsemunterij

PARAMARIBO — De zoon van de voortvluchtige drugsverdachte Pritam Hira – Soeradj Hira – is aangehouden door de politie van Nickerie op verdenking van het aanzetten tot valsemunterij en het verspreiden van valse SRD-biljetten. Volgens de verdenking zou Hira junior apparatuur en andere middelen hebben verschaft aan een familie in de omgeving Paradise om geld te vervalsen.

De politie van Nieuw Nickerie arresteerde eind vorige week een vader, twee zoons en een dochter en nam daarbij in hun woning materiaal in beslag dat vermoedelijk werd gebruikt voor het vervalsen van SRD-biljetten. In de woning van de verdachten werden in totaal 900 biljetten van 20 SRD in beslag genomen. Het is het eerste geval, waarbij de in februari in circulatie gebrachte SRD biljetten, zijn vervalst. De zaak kwam aan het rollen toen twee weken geleden enkele vervalste biljetten opdoken bij twee lokale banken.

Hira junior, die het enig kind is van de familie, zou volgens de politie ook gezorgd hebben voor de verspreiding van het valse geld. Zijn vader, Pritam Hira, de hoofdverdachte in de Maratakka-zaak, is sinds eind november ondergedoken toen de politie en militairen stuitten op een partij van 341 kilo cocaïne. De familie Hira is reeds jaren actief in de houtkap en houtverwerking, en bezit onder andere twee grote houtzagerijen in Nickerie.

Bron:
, 24-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics