Nickerie, Tuesday 18 May 2004

Atlantic en Zwaluw winnen in NVB-winnaarspoule

NIEUW NICKERIE — Atlantic en Zwaluw hebben zich in het weekend in de finaleronde van de Nickerie Voetbalcompetitie de betere getoond van hun tegenstanders. Atlantic, dat met tien man speelde, blikte Zeedijk zondag met 4-0 in, terwijl Zwaluw zich een dag tevoren met 2-1 langs Robinhood voetbalde.Atlantic speelde vanaf de 33ste minuut met tien man verder, nadat aanvaller Roy Soekmangal wegens natrappen rood gekleurd werd door arbiter Khalied Khodabaks. Vele stadionbezoekers dachten dat de ploeg door de numerieke minderheid in problemen zou geraken, wat later toch niet het geval bleek te zijn. Zeedijk daarentegen kon geen munt slaan uit de numerieke meerderheid, om de wedstrijd in zijn voordeel te beslechten. Maar in de eerste speelperiode was het toch Zeedijk dat middels Henry Kiman en Raymond Ronosetiko twee doelrijpe kansen kreeg om te scoren. In beide gevallen moest Atlantic’s doelman Sergio Tjin A Ton tot het uiterste gaan om z’n doel schoon te houden. In deze periode gelukte het Atlantic ondanks talrijke kansen niet te scoren, waardoor ploegen de kleedkamers met een 0-0 stand opzochten. Atlantic speelde in de tweede 45 minuten met iets meer overleg, en dat resulteerde ook gelijk in een doelpunt in de 46ste minuut door Ritish Mathoera, die doelman Jerry Wonokarijo (Zeedijk) met een schot keihard en laag over de grond verschalkte. Johan Gooding verdubbelde de stand drie minuten daarna en nam ook het derde Atlantic-doelpunt in de 55ste minuut voor z’n rekening. De ingevallen Gerold Leysner bepaalde de einstand op 4-0.

Zwaluw

Zwaluw zorgde zaterdag ervoor dat Robinhood z’n tweede wedstrijd op rij in de finaleronde verloor, door met 2-1 te zegevieren. De score werd al in de zeventiende minuut geopend door Edmund Dipowirono, die uit een voorgetrokken hoekschop inkopte. Bij Robinhood verliep het spel niet vlot waardoor hij ook weinig kansen creëerde. Toch zag Remie Mahabier in de 60ste minuut zijn kans schoon om de stand gelijk te trekken. Melvin Blackman bezorgde z’n ploeg uiteindelijk de winst door in de slotfase te scoren.

Atlantic gaat in de finaleronde fier aan kop met de volle zes punten uit twee wedstrijden. Remo en Jong DWS kwamen in de eersteklasse verliezerspoule niet verder dan 1-1. Bjorn Edwards (Remo) en Dinesh Ramdien (DWS) waren de scorers. Tornado boekte dankzij goals van Soeradj Sabajo, Ganesh Tahadiel en Faizel Rahimbaks een 3-2 zege op Naya Djotie. Radjinder Mangroo en Rakesh Bholasingh waren de Naya Djotie-doelpuntenmakers. De competitie wordt vanavond voortgezet, met de wedstrijden tussen Jai Kisan - Atlantic 2002 (eersteklasse/winnaarsronde) en Upkar - Garuda (hoofdklasse/verliezerspoule).