Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Visafdeling markt deels opengesteld

door Beta Debidien

Vis- en vleesproducten werden vóór 22 maart zonder de gestelde eisen ter bescherming van de volksgezondheid aan de man gebracht op de visafdeling van de markt.-.NIEUW NICKERIE — Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft in het begin van deze week de vis- en vlees afdeling van de markt gedeeltelijk opengesteld. Het BOG was genoodzaakt in overleg met de betrokken instanties de afdeling ingaande 22 maart voor een onbepaalde tijd te sluiten.

Antonius Winter, hoofd van de afdeling van het BOG in het district Nickerie, deelde desgevraagd aan dWT mee dat de afdeling gedeeltelijk is opengesteld, op verzoek van vele verkopers die aangegeven hebben zich dit keer te zullen houden aan de gemaakte afspraken, om rauwe vis- en vleesproducten op de juiste temperatuur te houden tijdens de opslag en verkoop. Het BOG heeft permanent personeel ingezet om de zaak op de visafdeling te controleren.

Door het sluiten van de afdeling van de markt kwamen ongeveer veertig vis- en vleesverkopers voor een periode van twee weken zonder werk te zitten. In een eerder gesprek met de leiding van het BOG hebben de verkopers aangegeven voldoende ijs voorradig te houden bij de verkoop van hun visproducten. Zij die niet aan de eisen voldoen, zullen uitgesloten worden van de verkoop van hun producten.

Volgens Winter zijn er nog heel wat andere zaken die gerealiseerd moeten worden op de afdeling. Reparatie en schoonmaak van de afdeling zijn dringend vereist. Wat stromend water betreft, is er een groot probleem op de markt, zegt Winter. Er is buitendien een durotank, waaruit de hele markt van water wordt voorzien. Het is vereist dat alle delen van de markt gedurende de openingstijden over stromend water beschikken. Volgens Winter kan dit worden bewerkstelligd door óf de waterdruk op te voeren, óf meerdere durotanks te plaatsen, die aangesloten zijn op een hydrofoor. Over dit probleem is reeds in het jaar 2001 een rapport door het BOG uitgebracht.

Hij merkte op dat de markt met een zeer lage waterdruk kampt. Voor een geheel marktterrein bestaande uit ongeveer 611 stands, is er slechts één durotank ter beschikking. De tank loopt vroeg in de ochtend leeg, waardoor de mensen vaker zonder water komen te zitten. In de afgelopen periode heeft men de schoonmaak van de markt ter hand genomen en bepaalde standhouders hebben door gebrek aan water hun stands niet kunnen schoonmaken, zegt Winter. Daarvoor hebben ze elders water moeten betrekken. Er is een marktbestuur dat zich volledig inzet om de doelen te realiseren, maar veel kan het bestuur niet, omdat vele dingen nog veranderd moeten worden om de markt goed te laten functioneren. Het bestuur heeft onlangs een gesprek gevoerd met districtscommissaris Hardeo Ramadhin, om bepaalde zaken aan te pakken.-.

Foto: Beta Debidien

Bron:
,  08-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics