Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Brand verwoest houten woning

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — In de nacht van woensdag op donderdag heeft brand gewoed bij een woonhuis aan de Sint Theodorusstraat in het district Nickerie. Het bovenste deel van de woning die geheel opgetrokken was uit hout, is compleet afgebrand.

De huurster Barbara Jabbar en haar jongere zus die samen woonden, waren niet thuis toen de brand begon. De brandweer die omstreeks 23.08 uur melding van de brand binnenkreeg, arriveerde reeds na zeven minuten op het brandadres en heeft alles in het werk gesteld de woning die toen al in lichterlaaie stond te redden. Het bovenste deel van de woning evenals de inboedel zijn verloren gegaan.

De politie van Waldeck die de zaak in onderzoek heeft, kon niet aangeven of het huis verzekerd was tegen de brand. Volgens politie-inspecteur Humprey Dors is vast komen te staan dat het huis niet aangesloten was op het electriciteitsnet van de Energie Bedrijven Suriname. Er is hulp van de technische opsporings- en herkenningsdienst van de politie ingeroepen om de oorzaak van de brand vast te stellen. De bewoners van het huis zijn bij proces-verbaal verhoord.

Problemen

De brandweer van Nickerie heeft nog steeds te kampen met heel wat problemen. Bij de recente brandmelding is het voertuig van de brandweer ingezet dat pas ontvangen is uit Nederland. Volgens brandmeester Bernito Fraser doet het brandblusvoertuig het heel goed, maar dat wil niet zeggen dat alle problemen van de brandweer in Nickerie opgelost zijn. Er is een groot tekort aan zowel materiaal als manschappen. Een tweede brandblusvoertuig is wenselijk in het district, zegt Fraser.

De brandweer van Nickerie moest tot op heden zeventien keren uitrukken. Twaalf keren is de brandweer uitgerukt om grasbranden te blussen, twee keer voor woningbrand en een keer heeft de brandweer hulp verleend bij een vuilnisbrand, elektrische brand en een keer bij een bosbrand te Karananjar in het district Nickerie.

De brandweer krijgt vaker meldingen binnen van sterke rookontwikkelingen die ontstaan wanneer rijstboeren hooi verbranden op hun arealen. Recentelijk is door een grote rookontwikkeling op de Oost-West verbinding een kettingbotsing veroorzaakt, waarbij een vrachtwagen, bestelbus en een personenauto betrokken zijn geweest. Bij deze aanrijding hebben twee mede-inzittenden van het bestelbusje een beenfractuur opgelopen.

Foto Een brandweerman bezig met bluswerkzaamheden. Het bovenste deel van het woonhuis aan de Sint Theodorusstraat in het district Nickerie is in de as gelegd. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Bron:
, 10-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics