Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Grote delen van Wageningen zonder elektriciteit

door Beta Debidien

WAGENINGEN — Grote delen van Wageningen zitten sedert enkele dagen zonder elektriciteit. Reeds afgelopen donderdag merkten vele Wageningers op dat de elektriciteitsvoorziening in bepaalde delen van Wageningen tussen acht uur in de ochtend en zeven uur ‘s avonds onderbroken was. Nadat de centrale in de avonduren elektriciteit had geleverd, werd de stroomvoorziening in de vroege ochtend van vrijdag weer gestaakt.

De situatie is momenteel heel precair in Wageningen, vertelt bewoner Henry Mac Nac aan dWT. De stroomvoorziening wordt voor onbepaalde tijden onderbroken waardoor vele mensen in de problemen zijn gekomen. Mac Nac, die ressortraadslid is van de NF/NPS, zegt dat het energiebedrijf te kampen heeft met een tekort aan brandstof om de motoren continu draaiende te houden. Hij zegt dat volgens zijn informatie het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) voor brandstof moet zorgdragen.

Na ontvangst van hun lonen en salarissen van de Stichting Machinale Landbouw (SML), hebben de werknemers van dit bedrijf hun inkopen gedaan. Door de onderbreking van de stroomvoorziening zijn de ingekochte vlees- en visproducten verloren gegaan, omdat de bederfelijke levensmiddelen niet constant op de juiste temperatuur konden worden bewaard.

Bij gevolg kunnen de bewoners van Wageningen geen voorraden in hun koelkasten en vriezers opslaan.

De schade die verschillende winkeliers te Wageningen geleden hebben is enorm. Door deze situatie is ook de drinkwatervoorziening in Wageningen in gevaar, zegt Mac Nac. Er stroomt niet de hele dag water uit de kraan. "We moeten op de loer liggen om drinkwater te kunnen opslaan", zegt Marie van Wind. Ze heeft kleinkinderen die met vakantie zijn, te logeren en het is vreselijk moeilijk met het water. De mensen hebben geen andere keus dan water voor huishoudelijk gebruik uit de Nickerierivier te halen. Kinderen moeten veelal naar de rivier om te baden. Wat bijdraagt aan vergroting van de onhygiënische situatie in Wageningen is het feit dat het huisvuil niet wordt opgehaald, zegt Mac Nac. Volgens hem heeft de regering de mensen in Wageningen in de steek gelaten.

Zuster Astrid Troenokarijo van het ziekenhuis van Wageningen zegt desgevraagd dat ook de ziekeninrichting te kampen heeft met dezelfde problemen. Sedert middernacht van afgelopen zondag zit het ziekenhuis zonder stroom. Het is moeilijk om te werken in het donker, vooral op de afdeling waar baby’s verpleegd worden, zegt Troenokarijo. Momenteel worden geen patiënten opgenomen in het ziekenhuis, ze worden voor verdere behandeling doorverwezen naar Nieuw Nickerie

Bron:
,  13-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics