Nickerie, Tuesday 18 May 2004

Monsterzege voor Southline

NIEUW NICKERIE — Southline heeft donderdag in de verliezerspoule van de hoofdklasse van de Nickerie Voetbalbond (NVB) een monsterzege van 7-1 behaald op Bangun Santoso. Andre Amatngalim opende al de achttiende minuut de score voor Southline, waarna Soedjoet Dipiokromo uit één van de weinige kansen de stand in evenwicht bracht (1-1). Hoewel Southline veel kansen creëerde, kwam er in deze stand geen verandering. In de tweede helft echter kwam Southline pas goed op dreef, en leverde Arun Nasrullah met zijn zuivere hattrick (drie goals) een belangrijke bijdrage aan de overrompeling. In de tachtigste minuut scoorde Amatngalim zijn tweede doelpunt. Jeeno Algoo en Safraaz Nasrullah zorgden voor de andere doelpunten van Southline. Vanaf de 64ste minuut speelde Bangun Santoso met tien man; Abbas Noredjo kreeg de rode kaart van arbiter Arno Windzak.

In de winnaarspoule van de eersteklasse zegevierde Paradise met 2-1 over Sidoredjo, dat bij de rust met 1-0 leidde. Albertino Wirotaroeno scoorde dat doelpunt in de dertigste minuut. Paradise, dat zich in de tweede helft herstelde, trok middels een doelpunt van Parino Mangoentaroeno de stand gelijk (1-1). Kort voor het eindsignaal van de arbiter bezorgde Kenny Djosetro met zijn doelpunt Paradise de overwinning.

De competitie wordt vandaag voortgezet met de wedstrijden Bintang Anjar tegen Jai Kisan (eersteklasse winnaarspoule) en DWS tegen Jai Hind Nickerie (hoofdklasse verliezerspoule).