Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Bestuur-Gobardhan overweegt kort geding tegen besluit dc

NIEUW NICKERIE — Het bestuur van de Vereniging van Veehouders in de Corantijn- en Van Drimmelenpolder (VVC) in het district Nickerie dat onder leiding staat van Koendan Gobardhan heeft gedreigd naar de rechter te stappen als het besluit van districtscommissaris Hardeo Ramadhin van Nickerie niet teruggedraaid wordt. Het bestuur-Gobardhan is op 30 maart door de burgervader ontbonden. Voorts mag het bestuur de verkiezing van een nieuw bestuur voor de stalweide niet organiseren.

Inmiddels heeft de raadsman G.R.Sewcharan op 14 april de districtscommissaris van Nickerie een brief geschreven met een ultimatum dat inmiddels verstreken is. In dat schrijven vraagt de raadsman van welke bevoegdheid de burgervader gebruikt heeft gemaakt, en op welke gronden hij tot een dergelijk besluit is gekomen om het bestuur te ontbinden.

Het bestuur-Gobardhan is op 12 september 2003 door de algemene ledenvergadering gekozen en op 14 oktober vorig jaar door de burgervader op het districtscommissariaat benoemd als het nieuwe bestuur van de Stalweide. Dit bestuur kreeg toen als taak de belangen van de veehouders in het district Nickerie te behartigen en de verkiezing van een nieuw stalweidebestuur te organiseren.

Inmiddels heeft het oud stalweidebestuur onder leiding van waarnemend voorzitter R.Trilokie zich aangemeld bij de instanties en heeft geëist om zelf bestuursverkiezingen te organiseren. Van het oud bestuurslid A. Jaglall verneemt dWT dat directeur mr J.D van Varseveld van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling een brief heeft gericht naar de burgervader van Nickerie waarin zij aangeeft dat Ramadhin de bevoegdheid mist om krachtens de statuten en het Huishoudelijk Reglement (HR) van de vereniging een nieuw bestuur te benoemen en te installeren. Tevens geeft zij in haar schrijven aan dat de rechtsgeldigheid van het geïnstalleerde stalweidebestuur derhalve nietig is en dit voorlopig bestuur ontbonden moet worden en de leden van het laatst gekozen bestuur het beheer moeten blijven voeren over de stalweide onder voorzitterschap van de oudste commissaris naar analogie van artikel 29 van het HR en dat deze oudste commissaris de verkiezing voor april 2004 moet uitschrijven. Jaglall geeft aan dat het oud bestuur inmiddels alle voorbereidingen heeft getroffen deze vergadering met als belangrijkste agendapunt bestuursverkiezingen op 2 mei aanstaande te houden.

Bron:
,  21-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics