Nickerie, Tuesday 18 May 2004

Zwaluw dwingt gelijkspel af tegen Atlantic

NIEUW-NICKERIE — Zwaluw heeft op de eerste speeldag van het driehoekstoernooi om het hoofdklassekampioenschap van de Nickerie Voetbalbond (NVB) een gelijkspel afgedwongen van Atlantic. Na negentig minuten voetbal was de eindstand 2-2.Hoewel Zwaluw beter op de bal zat, keek de ploeg in de 33ste minuut aan tegen een 0-1 achterstand, nadat Atlantic’s Gerold Leysner een verdedigingsfout van Zwaluw afstrafte. Hierna hebben beide verenigingen kansen gehad om te scoren, maar ze konden het net niet vinden.

Atlantic had meer geluk aan het begin van de tweede helft en nam zelfs een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Roy Soekmangal, die via rechts naar binnenkwam en van korte afstand de bal plaatste achter doelman Bryan Rollings van Zwaluw. Toen vele stadionbezoekers dachten dat Zwaluw een verloren wedstrijd speelde, sloeg aanvaller Gregory Sam hard terug en reduceerde de stand naar 1-2. Hij onderschepte een slordige terugspeelbal van verdediger Stevan Kumbangsila en scoorde voordat doelman Sergio Tjin A Ton redding kon brengen. Zwaluw stelde hierna alles in werk om tenminste met een gelijkspel huiswaarts te keren. De aanvallers Sam en Edmund Dipowirono bezorgden de verdediging van Atlantic daarbij handenvol werk. Het lukte aan Dipowirono in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren voor Zwaluw, dat zondag uitkomt tegen de Politie Sportvereniging (PSV).

Overige uitslagen: winnaarspoule eersteklasse: Sidoredjo - Jai Kisan 4-2. Goals: Soewondo Moekamat (tweemaal), Andre Kenton en Adriaan Wirosemito (Sidoredjo), Vikash Ramnarainsingh en Dharmdew Lachman (Jai Kisan). Sidoredjo is gepromoveerd naar de hoofdklasse; verliezerspoule hoofdklasse: Santos - Southline 1-0. Goal: Wendell Patterson (78'). Radjiv Sherali van Southline kreeg de rode kaart wegens onsportief gedrag.

Voor vandaag staat in de eersteklasse de belangrijke wedstrijd tussen Bintang Anjar en Sidoredjo op schema. Beide clubs strijden om het semi-kampioenschap. In de verliezerspoule wordt de even belangrijke ontmoeting tussen SDO en Pechaan gespeeld. De verliezer degradeert uit de hoofdklasse en de winnaar zal een beslissingswedstrijd moeten spelen tegen DWS om behoud.