Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Nickerie heeft dringend verpleegkundigen nodig

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE Het dokter Lachmipersad Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) heeft een ernstig tekort aan verpleegkundigen met een A- diploma. Het ziekenhuis met een beddenbestand van 78 heeft minimaal 41 A- verpleegkundigen nodig om het werk te kunnen doen. Met de dertig beschikbare A- verpleegkundigen wordt momenteel geprobeerd de diensten op de verschillende afdelingen draaiende te houden.


dwt foto/ Beta Debidien

Hoofdzuster Yvonne Meyerhoven op de voorgrond en verpleegkundigen van het SZN tijdens de viering van de Dag der Verpleging in Nickerie. Het ziekenhuis van het rijstdistrict kampt met een groot tekort aan verpleegkundigen met een A-diploma.


Woorden van hoofdverpleegkundige Yvonne Meyerhoven, bij de viering van de dag der verpleging op 12 mei in het Streek Ziekenhuis Nickerie. "Door dit ernstig tekort moeten sommige verpleegkundigen vaker dubbele diensten draaien in het ziekenhuis. In de meeste gevallen zien bepaalde verpleegkundigen niet eens de dagdienst, omdat ze weer in de wacht moeten verschijnen," zegt Meyerhoven. Om het tekort op te vangen probeert het ziekenhuis verpleegkundigen buiten Nickerie te betrekken, maar dat loopt vrij moeilijk, omdat huisvesting en andere zaken in het district nog steeds een probleem vormen voor de verpleegkundigen. Meyerhoven heeft een dringend beroep gedaan op alle schoolverlaters die met een Mulo of Havo opleiding thuis zitten om zich aan te melden om opgeleid te worden tot verpleegkundige, zodat dit tekort in de komende periode opgeheven kan worden. Aan de Nickeriaanse studenten die momenteel het vak in Paramaribo studeren heeft Meyerhoven gevraagd om na afloop van hun studie terug te keren naar het district. Het ziekenhuis zal veel moeten doen om dit probleem serieus aan te pakken in de komende dagen. Zij heeft voorgesteld dat er meer opleidingen moeten komen, waar verpleegkundigen op een hoger niveau kunnen studeren. Momenteel wordt de opleiding Zieken Verzorgende (ZV) gedraaid binnen het ziekenhuis in Nickerie. Uit deze groep ZV’ers hebben enkele personen nu reeds aangegeven opgeleid te willen worden tot A- verpleegkundige.

SZN directeur Ravin Changoer erkent dat er een tekort is aan gediplomeerde A- verpleegkundigen. Volgens de directeur wordt er alles aan gedaan om een betere werksfeer te creëren voor de verpleegkundigen, en er wordt geprobeerd het tekort op een correcte manier op te vangen."Het ziekenhuis heeft reeds uitgekeken naar verpleegkundigen buiten Nickerie, maar voorlopig moet het SZN roeien met de riemen die het SZN heeft," zei de directeur.

 

Bron:
,14-05-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics