Nickerie, donderdag 10 juni 2004  


Kasanpawiro's Rowtie maakt recordscore tijdens Juni Zangvolgeltoernooi

Onder regenachtige omstandigheden is op zondag 6 juni jl. in Nickerie het JUNI ZANGVOGEL TOERNOOI 2004 van start gegaan op het Volksplein te Nieuw Nickerie. Er wordt gewed in zowel de twa-twa als de rowtieklasse. Voor de rowtieklasse zijn 24 vogels ingeschreven, terwijl 14 twa-twa’s zullen meedingen naar de hoogste eer.

Uitslagen Rowtie-klasse:

Op de eerste wedstrijddag werd het record bij de rowties verbroken door A. Kasanpawiro door met 82-0 over W. Banai I te walsen. Tot zover bekend, is dit de hoogste score die in tien minuten door een rowtie in Suriname is gemaakt. Vorig jaar maakte Hendrik Somoredjo de recordscore van 75 slagen.  In dezelfde klasse won C. Van Brussel met 3-0 van S. Partoredjo. J. Amattahir versloeg R. Small daarna met 18-0. In de 4e wedstrijd won G. Mangoentaroeno met 5-0 van R. Soredjo, terwijl  P. Saliem zijn rivaal A. Pawiroredjo met 13 – 0 versloeg. W. Banai II maakte in de laatste wedstrijd korte metten met H.Kiman door met 54-0 te winnen.

Uitslagen Twa-Twa klasse:

K. Sarmani won met 31- 7 van R. Brown. De wedstrijd C.van Brussel – A. Wielzen werd  vanwege regen na 6 minuten vroegtijdig gestaakt bij een stand van 24 – 7 voor Van Brussel. Wielzen gaf zich toen gewonnen. P. Baidjoe had tegen zich geloot en hoefde niet echt in aktie te komen. Ook D. Fung Fen Chung deelde in dat geluk.

Programma 13 juni 2004:

Op zondag 13 juni a.s. wordt het toernooi voortgezet met de volgende wedstrijden in de Twa-Twa klasse:   

 

Bij de Rowties krijgen we de volgende wedstrijden:

 

Bron: Richenel Small
, 10-06-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics