Nickerie, maandag 14 juni 2004  


Aandacht voor problemen Nickeriaanse jeugd

NIEUW NICKERIE - Districssecretaris Carla Lie A Lien-Perk heeft in een gesprek met leden van de Stichting Jongeren Welzijn en het Directoraat Jeugdzaken aandacht gevraagd voor de problemen waarmee de jeugd van het district Nickerie dagelijks geconfronteerd worden.

Zij streeft ernaar dat problemen op het gebied van drugs, criminaliteit en zelfmoord, die zich af en ook in de gemeenschap van Nickerie manifesteren, beter tegemoet getreden worden. Lie A Lien vindt ook dat er in de toekomst meer voorlichting moet komen op diverse gebieden en vooral dat beide afdelingen uit Paramaribo zichtbaar en toegankelijk worden voor de jeugd van Nickerie.

De komst van de leden van de afdelingen Stichting Jongeren Welzijn en het Directoraat Jeugdzaken naar Nickerie was meer om kennis te nemen van de projecten die momenteel in het district uitgevoerd worden, zei Harlequin Graauw van de Stichting Jongeren Welzijn. Bij haar veldbezoek maakte ze de opmerking dat de projecten onder leiding van Guilliano Snip naar alle tevredenheid worden uitgevoerd. De participatie van de jeugdigen is daarbij heel goed te noemen, zei ze.

Reagerend op deze opmerking zegt Snip dat de projecten in samenwerking met plaatselijke leerkrachten uitgevoerd worden op drie verschillende lokaties. De projecten behelzen onder meer huiswerkbegeleiding van leerlingen van de vierde tot en met de zesde klas van de basisscholen. Het zijn meestal kinderen met een leerachterstand, die na schooltijd begeleid worden in de vakken taal en rekenen. Binnenkort zal gestart worden met een nieuw project dat ook te maken heeft met huiswerkbegeleiding op het meisjesinternaat in Nieuw Nickerie. Hierbij zal hulp geboden worden in de vakken waar de kinderen zwak in zijn, waardoor ze in staat zullen zijn betere resultaten te behalen.

Er wordt meestal gewerkt met leerkrachten die in de buurt van de scholen wonen. Als dat niet mogelijk is, wordt gebruik gemaakt van leerkrachten van andere scholen. Op een van de lokaties wordt gewerkt met een leerkracht die pas afgestudeerd is van de kweekschool maar nog geen vaste baan heeft.

Dit project is vorig jaar van start gegaan als een pilot project op de Spangenbergschool in Nieuw Nickerie en wordt momenteel op de Laigsinghschool in de Corantijnpolder, de OS Delhieweg in de Westelijke Polder en op OS Van Petten in Nieuw Nickerie uitgevoerd. Snip hoopt dat dit project een succes wordt en in de toekomst een breder draagvlak in het district als daar de middelen voor beschikbaar komen.

 

<

Bron:
,14-06-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics