Nickerie, woensdag 23 juni 2004  


Ondernemer staakt vuilophaaldienst in Nickerie

door Beta Debidien

DWT foto / Beta Debidien:Een scholier loopt voorbij het vuil dat langs de weg is blijven liggen door de actie van de vuilophaaldienst in het district Nickerie.-.NIEUW NICKERIE De ondernemer Kramatkhan Abdoel heeft ingaande gisteren alle werkzaamheden ten aanzien van de vuilophaal in het district Nickerie gestaakt. Door deze actie van de ondernemer is het vuil op vele plaatsen langs de weg blijven liggen en er dreigt een zeer onhygiënische situatie te ontstaan in het district.

Tegenover dWT geeft de ondernemer aan dat hij sedert de maand december van het vorig jaar nog niet is uitbetaald door het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) voor zijn diensten. Het bedrag dat hij moet ontvangen was tot gisteren opgelopen tot ongeveer SRD 7.000,-. Abdoel, die ongeveer drie jaren in opdracht van het ministerie het vuil heeft opgehaald in Nieuw Nickerie en omstreken, zegt vernomen te hebben van de leiding van het ministerie in Nickerie dat er wel geld beschikbaar is voor de vuilophaaldienst, maar om het geld vrij te krijgen moet door het ministerie van RO eerst een aanbesteding gehouden worden. Hij kan niet begrijpen waarom de inschrijving nog niet heeft plaats gevonden. Volgens de ondernemer liggen de stukken sedert februari in Paramaribo bij de directeur van het ministerie van RO om getekend te worden.

Voorheen werden dezelfde stukken in Nickerie door de districtscommissaris getekend om daarna het werk te laten uitvoeren via een inschrijving. Volgens districtscommissaris Hardeo Ramadhin heeft het ministerie van RO afdeling Nickerie haar werk reeds uitgevoerd en de opgemaakte stukken van de ondernemer zijn naar Paramaribo gestuurd voor verdere afhandeling. De dc vreest dat epidemieën kunnen uitbreken in deze regentijd als het vuil langer blijft liggen langs de wegen, vooral in het centrum van Nieuw Nickerie waar veel mensen wonen. Het ministerie zal alles in het werk stellen om erger te voorkomen zegt de dc. Hij wil graag dat het vuil op een betere manier opgehaald en verwerkt wordt op de vuilstortplaats.

Van enkele buurtbewoners van de vuilstortplaats langs de Corantijnrivier verneemt dWT dat ook de situatie van de vuilnisbelt door de aanhoudende regens is gaan verergeren. De buren ondervinden enorm veel last van stank en vliegen. De buurtbewoners hebben vorige week nog op de instanties gewezen dat het vuil in deze regentijd niet verder verwerkt kan worden op de vuilnisbelt en dat de mensen naar andere mogelijkheden moeten uitkijken om het vuil te verwerken. Ondanks waarschuwingen zijdens de overheid zijn er toch mensen geweest die in de afgelopen dagen hun vuil langs de weg hebben gestort. Het vuil blijft zich maar met de dag opstapelen langs de openbare weg in de buurt van de vuilstortplaats. De burgers willen dat de overheid snel een oplossing brengt in de vuilnisbelt kwestie.

 

Bron:
, 23-06-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics