Nickerie, zaterdag 26 juni 2004  


Modern sportcomplex voor Nickerie Slagbalbond

NIEUW-NICKERIE — De Nickerie Slagbalbond (NSB) krijgt binnenkort een nieuw en modern sportcentrum. Het sportcentrum zal worden opgezet op het voetbalveld te Margarethenburg, buiten het centrum van Nieuw-Nickerie. De NSB heeft het terrein inmiddels toegewezen gekregen van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

NSB-voorzitter Carmelita Ferreira zegt desgevraagd dat met de bouw van het modern sportcentrum een lang gekoesterde wens van het bestuur in vervulling zal gaan. De bond heeft zich goed voorbereid en er is al een projectdossier opgemaakt en ingediend bij de CDFS. Het project was ingeschreven voor 70.000 US dollar en dat deel is al goedgekeurd, zegt Ferreira. De NSB is momenteel op zoek naar de rest van de middelen. Het project zal ongeveer 700.000 Surinaamse dollar gaan kosten.

Het sportcomplex zal worden opgezet met een voetbal-, basketbal- en volleybalveld met tribunes en kleedkamers. Daarnaast zal er ook een kantoor-, vergader- en computerruimte neergezet worden. Het ligt in de bedoeling dat het sportcomplex niet alleen door de sportgemeenschap, maar ook voor andere doeleinden gebruikt zal worden. De computerruimte zal voornamelijk bestemd zijn voor de jeugd van Margarethenburg, Sidoredjo, Groenteweg, Waldeck en omgeving. Het centrum zal geheel onder beheer van de NSB staan.

Slagbaltoernooi

De NSB werkt ernaar om de slagbalsport in het district weer nieuw leven in te blazen, nadat die enkele seizoenen heeft stilgelegen. In dat kader zal de bond op 4 juli een slagbaltoernooi organiseren met participatie van verschillende scholen, bedrijven en slagbalverenigingen van het district Nickerie. De speellokatie wordt waarschijnlijk het Willemsplein tegen over de DSB Bank in Nieuw-Nickerie.

Met dit toernooi denkt Ferreira de slagbalsport in Nickerie weer op poten te krijgen. Enkele verenigingen uit Nickerie hebben in het verleden vaker deel genomen aan toernooien die georganiseerd werden in Paramaribo. Vanwege diverse omstandigheden is de populariteit van deze tak van sport in het district gaan afnemen. De komende dagen zal het bestuur alles in het werk stellen om de mensen bij elkaar te krijgen zodat de slagbalsport weer een kans kan krijgen in Nickerie. Intussen zijn enkele nieuwe verenigingen opgericht in de Westelijke en de Oostelijke polders die aangegeven hebben zich te zullen aansluiten bij de moederorganisatie. Het streven van de bond is deze sport weer op een redelijk niveau te helpen brengen in district Nickerie.

 

Bron:
, 26-06-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics