Nickerie, woensdag 30 juni 2004  


Ferreira wil watercoolers plaatsen op scholen in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE— Parlementariėr Carmelita Ferreira (NF/NPS) werkt ernaar toe om op de verschillende scholen in het district Nickerie watercoolers plaatsen. Door het realiseren van dit project zullen de kinderen tijdens schooluren over koud drinkwater kunnen beschikken. Dit is een project dat de parlementariėr zelf geļnitieerd heeft. Zij wil in samenwerking met de Canadian Fonds het project ten uitvoer brengen.

Carmelita Ferreira

Ferreira die zelf schoolleider is van OS Paradise vertelt aan dWT dat er in onze gemeenschap nog heel wat kinderen zijn die dagelijks geld van hun ouders naar school meekrijgen om een frisdrank te kopen, maar er zijn ook andere kinderen die helemaal geen geld meekrijgen. Deze kinderen die ook moeten drinken, worden meestal verwezen naar het water uit de kraan. Dit was voor haar de aanleiding om het plan op te stellen en in te dienen bij de donor. Welke de scholen zijn die in aanmerking zullen komen voor de watercoolers is bij haar nog niet bekend, maar intussen heeft de parlementariėr in samenwerking met de scholen alle gegevens verzameld en opgestuurd voor de donor. Daarbij is ook aangegeven hoeveel kinderen op de scholen zitten. Afhankelijk van die gegevens zullen de scholen in aanmerking komen voor een aantal watercoolers zegt Ferreira. Persoonlijk vindt ze het een heel goed project waarbij de donor zich bereid heeft getoond de schoolgaande kinderen van het district Nickerie te helpen.

Evenals de andere schoolleiders vindt mevrouw Parmessar van de Openbare Lagere School 3 het fantastisch dat de parlementariėr het initiatief genomen heeft om samen met een donor watercoolers op de scholen te plaatsen. Zij heeft meer dan zeshonderd kinderen op school, maar niet een ieder krijgt geld mee om drinken te kopen. Ook onderwijsinspecteur Dayaram Chatterpal van de afdeling van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling in Nickerie vindt het een heel goed project, vooral waar de schoolgaande kinderen tegemoet gekomen zullen worden. In de droge tijd als het weer heet is zullen de kinderen over koud water kunnen beschikken."Alles wat aantrekkelijk en gemakkelijk is voor de kinderen is welkom op de scholen in Nickerie," aldus onderwijsinspecteur Chatterpal.

Foto van Carmelita Ferreira.

 
Bron:
, -2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics