Nickerie, dinsdag 20 juli 2004  


Stichting Sari biedt ontwikkelingsmogelijkheden in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Met de ingebruikneming van een computerruimte en een naai-atelier heeft Stichting Sarnam Nari (Sari) verdere stappen ondernomen om de ontwikkelingsmogelijkheden voor de gemeenschap van Nickerie uit te breiden. De stichting wil dat jongeren en ouderen in de komende periode dicht bij huis hun kennis kunnen verrijken. Sari, die zich bezighoudt met de ontwikkeling van vrouwen in de regio, start in dit gebouw een eigen naaiatelier waarmee werkgelegenheid voor vrouwen wordt gecreëerd. Tevens zal de stichting computerlessen organiseren voor jong en oud.

"Wil je meegaan met de huidige ontwikkelingen in de wereld, dan moet je de computer kunnen bedienen, anders blijft je achter", zei Krishna Bajnath voorzitter van stichting Sari in haar korte toespraak bij de ingebruikneming van het gebouw. Het doel van de stichting is om sociaal-zwakkere vrouwen van Nickerie genderbewust en economisch weerbaar te maken. De stichting speelt ook in op de vraag van de jongeren. In dat kader heeft Sari in de afgelopen periode in samenwerking met de vertegenwoordiger van Staatsolie in Nickerie, Jonny Mahespalsingh Farley Jong Loi, basis computerlessen verzorgd aan een twintigtal jongeren uit het Van Pettenpoldergebied. Toen bleek al dat de belangstelling voor de lessen onder de jongeren erg groot was.

Bestuurslid Renuka Changoer sprak van een van de hoogtepunten voor de stichting. De organisatie opereert al vier jaren in Nickerie. .Volgens haar is dit project een samenwerking van Sari met stichting Humanity uit Nederland.

Parlementariër Carmelita Ferreira kijkt uit naar de volgende centra die zullen komen op Paradise en te Skoertjieweg. De stichting verzet volgens haar heel goed werk onder de gemeenschap en helpt mee ontwikkeling te bewerkstelligen in Nickerie, waardoor het district vooruit kan gaan. Onderwijsinspecteur Dayaram Chatterpal vindt het geweldig dat er mensen zijn die zich bekommeren om het lot en de ontwikkeling van hun medemens. Hij merkte op dat de ontwikkeling zich niet beperkt tot de school, maar ook daarbuiten. "Het is een heel prijzenswaardig initiatief van de stichting om de mens te helpen ontwikkelen, zodat ze zelfstandig verder kunnen gaan in de samenleving".

 

Bron:
, 20-07-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics