Nickerie, zondag 01 augustus 2004  


Introductie orthomoleculaire geneeswijze in Nickerie
 

door Beta Debidien

 

NIEUW NICKERIE - De orthomoleculaire geneeswijze is onlangs ook in het district Nickerie
geintroduceerd. Het gaat om een Duitse therapie die geheeI nieuw is voor Suriname, zegt George Hering, directeur van de Romano Foundation. De behandeling van een ziekte geschiedt hierbij op een snelle, pijnloze en natuurlijke wijze. Met de nieuwe therapie hoopt Hering de Nickerianen met medische klachten van dienst te kunnen zijn.


De orthomoleculaire geneeswijze wordt uitgevoerd door dokter Aniel Mansaram. Hering zegt dat de stichting na een jaar van onderzoek nu gestart is met haar activiteiten in Nickerie. Elke zaterdag wordt een artsenteam, onderleiding van dokter Mahabier, terbeschikking gesteld voor Nickerie.
In de komende dagen vindt er in het district ook een seatbelt-actie plaats. Een ministeekproef heeft volgens Hering namelijk uitgewezen dat de Nickerianen heel weinig gebruik maken van de seatbelt van hun auto's, "omdat zij kennelijk het voordeel van de seatbelt niet inzien". De Romano Foundation zal de wereldorganisatie PAHO benaderen om een seatbeltprogramma op touw te zetten in het district. De Foundation heeft ook op programma een anti-rookcampagne in Nickerie en Coronie.
"De gemeenschap van Nickerie is erg verheugd met de komst van Romano Foundation", zegt de bezoekende Ravi Mathura. Hij spreekt van een goed initiatief van de stichting en merkt op dat de groep mensen die gebruik maakt van de diensten van Romano Foundation in Nickerie, steeds toeneemt.
De stichting wil zoveel mogelijk het leven verbeteren van de gemiddelde Surinamer. Het motto is 'Wij zijn voorstander van een betere leven',  zegt Hering. Hij rnaakte tijdens zijn werkbezoek bet vorig weekend aan het district, van de gelegenheid gebruik om voedselpakketten uit te delen aan sociaalzwakkeren.

 

Bron:
, 31-07-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics