Nickerie, maandag 30 augustus 2004  


Moeizaam verlopen BVSS tweedaagse-plus toch succesvol

PARAMARIBO De BVSS Fernandes tweedaagse-plus in Nickerie verliep niet geheel op rolletjes, maar mag toch een succes genoemd worden. Een succes omdat onder meer het aantal deelnemers een forse toename vertoonde, de wandelaars zich keurig hebben gedragen en met veel plezier twee dagen hun kilometers aflegden. Ook de overige activiteiten hadden een tamelijk goed verloop, een iets minder dan de andere, maar dat mocht de pret en het sportieve niet drukken. Het wielrennen vond geen voortgang omdat de BVSS door onder meer logistieke problemen niet in staat was te voldoen aan het verzoek om de race in Coronie te doen starten en in Nickerie te finishen.

De voetbal veteranen, de domino spelers, de slagballers en de deelnemers aan de tien kilometer snelloop kwamen wel aan hun trekken. De hoofd activiteit, de wandelmars mocht zich in een redelijk goede belangstelling verheugen, een groei van het aantal participanten met circa 50 procent. De welbekende Parbo Brass Band en de nieuw geformeerde "New Experience Brass Band" droegen belangrijk bij aan het verhogen van de sfeer. Het aantal groepen groeide naar 24 en het aantal deelnemers over de twee dagen liep op tot ver boven de 600. Het majorette korps De Schakel mag ook best tevreden zijn met hun bijdrage. Het aantal deelnemende groepen c.q. wandelaars van Nickerie maakte een goede groei door, waarbij zeker niet verwaarloosd mogen worden de deelname van de groep Zeedijk en de groep van Pertjajah Luhur.

De districten Commewijne , Paramaribo en Nickerie waren goed vertegenwoordigd. Prijzenswaardig is zeker dat Saamhorigheid/Kennedy Stichting uit Paramaribo weer aanwezig was en op het onderdeel snelloop ook in de prijzen viel. Verheugend was ook de deelname van een groep penitentiaire ambtenaren van Nickerie. Tot de negen individuele lopers behoorden Lloyd Fung Loy en Henk Kioe A Sen.

De uitslagen van de diverse onderdelen

Wandelmars

1. Nieuw Amsterdam sportvereniging (NSV), Commewijne), 21 deelnemers

2. Basic Fit, Paramaribo, 73 deelnemers

3 Libi Trobi, Coronie, 17 deelnemers

4. RGD, mixed groep Nickerie/Coronie, 21 deelnemers

De prijs voor de junioren ging naar de ploeg Sarafinas uit Coronie, 34 deelnemers

Bijzondere prijs: Zeedijk, Nickerie, 43 deelnemers

Thema prijs: Afoe Sensi, Nickerie, 10 deelnemers

Grootste groep: Pertjaja Luhur, Nickerie, 100 deelnemers

Kleinste groep: Sunny Beams, Paramaribo, 8 deelnemende vrouwen

Het onderdeel slagbal waaraan drie teams deelnamen werd gewonnen door Regionale Ontwikkeling

Het twee dagen durende domino toernooi: 1. Doelare Boys; 2. Louis Boys en 3. Switie.

Snelloop, 5 km

Aan dit onderdeel namen 54 lopers deel, waaronder circa 40 politie recruten van Nickerie. Bij de heren werd Jimmy Koningferander de winnaar en nummer 2 Raoul Veira. Bij de dames zegevierde A.Williams met als tweede L.Kehrie en bij de mannen veteranen werd Iwan Koenders van de Kennedy Stichting de winnaar met als tweede Kasian Djiman.

Voetbal

De uitslagen van de vrijdag gespeelde veteranen voetbalwedstrijden: Sportivo - Powisie 2-1, Telesur - Interbanken 2-2, na vrije trappen 5-4 en Benies All Stars (BAS) - Openbare Werken 1-1, na vrije trappen 5-4. Zaterdag gespeeld: MVV - Sidoredjo 0-2, SLM Friends - Sportivo 3-0, de halve finales Telesur - BAS 3-4 en SLM Friends -Sidoredjo 3-1. De finale ging dus tussen SLM Friends en BAS. De wedstrijd eindigde gelijk, 2-2, waarna vrije trappen de beslissing moesten brengen. BAS zegevierde in deze reeks met 4-3. De scheidsrechters, die gedurende deze twee dagen belangeloos hun krachten gaven, waren Henry Blinker, Van Niel en Zebeda. Het geheel had een ordelijk en sportief verloop.

Zelfkritiek

Na de prijsuitreiking vroeg onze sportverslaggever aan BVSS-voorzitter Percy Olivieira of hij tevreden was met het verloop van de 2004 editie van dit evenement. Ondanks enkele oneffenheden in de organisatie, keek hij terug op een geslaagd evenement. Getracht is een goed evenement te presenteren. De toename van het aantal wandelaars stemde hem prettig en ook voetbal verliep bevredigend, maar de grote toename bij de 5 km snelloop heeft de organisatie enigszins verrast en zal het volgend jaar dan ook meer aandacht aan dit onderdeel besteden, dus een betere aanpak, waarbij er aan gedacht wordt zich te laten bijstaan door personen, die daartoe een wezenlijke bijdrage kunnen leveren.

Over de participatie van Nickerie zelf is hij nog niet geheel tevreden omdat ondanks de toename van meer dan 50 procent naar een totaal van circa 750 participanten, inclusief de Brass Bands, het gezicht van Nickerie nog onvoldoende tot uitdrukking komt. Hij is er wel van overtuigd, dat bij het werken naar verbetering van dit aspect, met een bijdrage van de pers en anderen, hij wel resultaten verwacht. Naast de deelname van enkele ploegen uit Paramaribo, was hij verheugd met enkele ploegen uit Coronie en Commewijne. Hij zag de toename als het vertrouwen stellen in de organisatie van de BVSS. Hij bracht dank uit aan allen, die bijgedragen hebben tot het succes, maar deed aan zelfkritiek en zegde ook toe aan het werken aan het voorkomen van fouten, die tijdens deze wandelmars mogelijk door de organisatie zijn gemaakt. Kort na aanvang van de mars op de eerste dag arriveerde het DNA lid, mevrouw Carmelita Fereira. Zij was korte tijd daarvoor uit Paramaribo gearriveerd vanwege activiteiten, die met haar DNA lidmaatschap in verband staan. Op de tweede dag kreeg zij tevens de gelegenheid daarover mededelingen te doen aan de aanwezigen, immers zou zij eerst op donderdag de uitnodiging hebben ontvangen. Verder waren er op zaterdag twee jeugdparlementariers aanwezig, die ook de gelegenheid kregen zich voor te stellen aan de aanwezigen. Mevrouw Fereira en de jeugdparlementariers hebben een positief standpunt met betrekking tot dit evenement in Nickerie en riepen de Nickerianen op nog meer te participeren. Minister Jong Tjien Fa van HI vierde ook het woord, immers was er een delegatie van zijn ministerie aanwezig. Hij zei achter deze activiteit in het district te staan en de hoop uit te spreken, dat ook andere ministeries dit voorbeeld zullen volgen.

<

Bron:
, 30-08-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics