Nickerie, maandag 30 augustus 2004  


Ruim 600 lopers bij Avond Tweedaagse Plus Nickerie

Zware kritiek van BVSS vanwege afwezigheid hoogwaardigheidsbekleders Nickerie

door Terence Oosterwolde

NIEUW-NICKERIE — De vijfde Avond Tweedaagse Plus Nickerie van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) is vrijdag van start gegaan. BVSS-voorzitter Purcy Olivieira viel over de opvallende afwezigheid van de hoogwaardigheidsbekleders van het rijstdistrict. Aan de mars deden gisteren ongeveer 650 lopers uit Nickerie, Coronie, Commewijne en Paramaribo mee. Daarvan kwamen circa 150 uit Paramaribo en Commewijne en de rest uit Nickerie en Coronie. "Je kunt zeggen een applaus, maar wij zijn als organisatie niet tevreden", aldus Olivieira.

Hij zei dat het doel van de BVSS is een bijdrage te leveren aan de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van Suriname en zei in dat streven een bijdrage te verwachten van alle actoren die daarvoor verantwoordelijk zijn. Olivieira hekelde dan ook het feit dat geen van de verantwoordelijken van het district die uitgenodigd zijn, aanwezig waren bij de start van de activiteiten. "De burgervader zien we niet, ook geen vertegenwoordiger. Als de burgervader niet aanwezig is, moet u dat zien als iemand die in uw huis binnenkomt als gast en u bent zelf niet thuis. U begrijpt wat er kan gebeuren als het een onbetrouwbare gast is", aldus een zichtbaar gebelgde Olivieira.

Het kon er bij de BVSS-voorzitter ook niet in dat geen van de leden van De Nationale Assemblee (DNA) die uitgenodigd zijn, aanwezig waren. Daarover was hij kort: "We kennen de traditie van politici. Ze hebben u alleen maar nodig om een stukje macht, verder zijn ze niet waar het volk is."

Olivieira vond het ook storend dat geen van de drie recent gekozen jeugdparlementsleden van Nickerie erbij waren. "We zeggen dat het een parlement is om de plaats van de jeugd in deze samenleving af te dwingen. Als ik nu voor me kijk, dan vraag ik me af, waar is de jeugd van Nickerie?, waar zijn de gekozen parlementsleden van Nickerie? Hadden ze uw stem alleen maar nodig om een zeteltje te pakken, om macht te hebben net als de oude politici?" Hij riep de aanwezigen op dit gedrag vroegtijdig te corrigeren om te voorkomen dat de jeugdleden dezelfde weg opgaan als de oude politici. Olivieira zei dat zijn organisatie samen met sponsors ervoor gezorgd heeft dat drie computers ter beschikking zijn gesteld van de jeugd van Nickerie.

Traditiegetrouw werd de ATD Plus ingezegend door een geestelijke, broeder Small van de Evangelische Broedergemeenschap Suriname (EBGS). Hij prees de inspanningen van de BVSS om middels diverse sportactiviteiten een gezonde samenleving te creëren in Suriname. Small zei het jammer te vinden dat enkelen soms onfatsoenlijk zijn, maar was blij dat het bestuur van de BVSS er alles aan gedaan heeft het weer in gareel te krijgen. Ook complimenteerde Small de BVSS voor het gekozen thema, ‘Nickerie, houdt moed’. Deze toonde volgens hem gelijkenissen met een bijbeltekst (2 Cor. 4) waarin Paulus de mensen aanspoort de moed niet te verliezen.

De EBGS heeft zelf een groep die meeloopt in de ATD Plus. Daarnaast zijn onder andere van de partij Parbo Brassband, De Toppers, De Surinaamsche Bank, Fernandes Crew, Libi Trobi Krioro, Ministerie van Handel en Industrie, SV Zeedijk, Sportscool B-Fit, Majorettenkorps De Schakel, Kennedy Stichting en de Penitentiaire Ambtenaren. Voor de start rond vijf uur ‘s middags gaf B-Fit van Bernadette Agbulos ook een korte demo weg. De ATD-Plus wordt morgen afgesloten, wanneer er behalve de mars en voetbal ook andere activiteiten, inclusief domino, worstellen en wielrennen zullen zijn.

 

Bron:
, 28-08-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics