Nickerie, donderdag 09 september 2004  


Dc Ramadhin:

"Sardjoe en Ajodhia praten met dubbele tong"

door Eric Mahabier

PARAMARIBO — Districtscommissaris (dc) Hardeo Ramadhin van Nickerie heeft op een gisteren gehouden persconferentie zware beschuldigingen geuit aan het adres van DNA-leden, parlementsvoorzitter en vice-president Jules Ajodhia.

dWT foto / Eric Mahabier:Hardeo Ramadhin (rechts) samen met zoon Avinash op een gisteren gehouden persconferentie.-. "Ze praten met een dubbele tong", was een van zijn verwijten. Ramadhin gaat per 30 september met pensioen. Reeds op 5 april van dit jaar had Ramadhin een brief klaar liggen om naar RO-minister Romeo van Russel te sturen waarin hij de bewindsman kenbaar maakt van zijn vertrek wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Echter adviseerde VHP-voorzitter, die tevens DNA-voorzitter en Nieuw Front-leider is, om zulks niet te doen, omdat Ramadhin de verkiezingen in Nickerie moest leiden. Sardjoe adviseerde de districtsvader verder, om niet naar politieke bijeenkomsten te gaan, omdat hij anders gestigmatiseerd zou kunnen worden. Eind augustus wordt Ramadhin door de onderdirecteur van RO gebeld met de vraag wat hij precies zal doen. Uit afzonderlijke gesprekken met Sardjoe en Ajodhia verneemt hij dat hij geen goede verstandhouding heeft gehad met de RO-minister en hij daarom de geen verlenging krijgt. Sardjoe zei dat hij gebruik moet maken van andere mogelijkheden die hij in zijn verdere carrière ziet. Ramadhin heeft toen op 1 september een brief gericht aan RO, met de mededeling dat hij per 6 september niet meer ter beschikking is. Ramadhin is eergisteren door het assembleelid Kries Matai gebeld met de mededeling dat hij tot december mag aanblijven en daarna zal gekeken worden hoe verder. Hij zegt inderdaad hier en daar wat problemen gehad te hebben met de VHP-leiding en de RO- minister. Als voorbeeld haalt hij aan geweigerd te hebben personen die nog geen MULO-diploma bezitten te benoemen in een schaal waarop academici recht op hebben. Verder zou hij ook geweigerd hebben aan een DNA-lid een voetbalveld toe te wijzen waarop jarenlang sport beoefend wordt. Ook heeft hij geweigerd aan iemand die zich voorstelt in het district als te zijn de kleermaker van de president, een stuk perceel toe te wijzen. De districtsvader kwam ook in aanvaring met het assembleelid Ramlal Mahabier. Deze was districtsecretaris en verscheen helemaal niet aan het werk. Ramadhin riep hem ter verantwoording en Mahabier verklaarde toen "dat hij thuis werkte"."Ik heb mijn hoofd niet gebogen voor propagandisten". Ramadhin vindt het erg dat Sardjoe zo met hem is omgegaan. "Wie ik steeds ondersteund heb".

Janta Partij Suriname

Op de persconferentie, die in hotel Krasnapolsky werd belegd, deelde Ramadhin mede dat hij per onmiddellijke ingang de Janta Partij Suriname activeert. Deze partij zal in Coronie en Nickerie duidelijk zichtbaar zijn. Ramadhin verwacht evenals Eugène Ramdien, die ook op de persconferentie aanwezig was, de komende dagen wat meer ontwikkelingen. Ramdien zegt dat hij onlangs de VHP-leiding kenbaar gemaakt heeft uit de VHP te zullen stappen. De komende maanden zal hij bekend maken welke partij te ondersteunen.

Ramadhin zegt nimmer in de structuren van de VHP-zitting te hebben genomen. "Ik ben geen lid van de VHP". Hij is bij het aantreden van deze regering door wijlen VHP-leider Jagernath Lachmon gevraagd districtscommissaris te worden. Ramadhin blijft de regeringsverklaring ondersteunen, omdat naar zijn oordeel ook hij van 1996 tot en met 2000 gestreden heeft voor een nieuw bestuur. Het is vooralsnog niet bekend of ook andere VHP-toppers samen met Ramadhin de partij hebben verlaten. Het lag in de bedoeling dat ook het assembleelid Leakat Mahawatkhan op de persconferentie aanwezig zou zijn. Naar zeggen van Ramadhin was die echter wegens drukke werkzaamheden afwezig. Het is de Ware Tijd niet gelukt een reactie van Mahawatkhan te krijgen. De Janta Partij Suriname zal in de twee districten de bewoners bewust maken van de hedendaagse politiekvoering en de sociaal-economische situatie in het land. Hoewel Ramadhin dit niet bevestigde, wordt algemeen aangenomen dat het optreden van Sardjoe en Ajodhia aan de orde gesteld zullen worden op de bijeenkomsten van de Janta Partij. Deze partij werd bij de verkiezingen van mei 2000 ‘in de ijskast gestopt’.

 

Bron:
, 09-09-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics