Nickerie, dinsdag 28 september 2004  


Jeugdparlementariers Nickerie zetten zich in

Geplaatst: 28/09/2004

Paramaribo - De drie jeugdparlementariërs en de overige jeugddistrictsraadsleden van Nickerie blijven zich gezamelijk inzetten voor de jeugd die zij vertegenwoordigen. Zij hebben niet lang terug jeugdigen blij gemaakt met de organisatie van een buurtsportdag in samenwerking met de uit Paramaribo afkomstige padvindersgroep Zacheus.

Foto: Jeugdparlementariër Mitesh Bhaggoe toont de schoolpakketten welke hij zal distribeuren aan behoeftige studenten in Nickerie.

In de afgelopen periode hebben alle zestien kandidaten voor het jeugdparlement zich bijzonder ingezet om in hun omgeving of elders in Nickerie, vijf sociaal zwakkere kinderen te identificeren die dringend behoefte hadden aan schoolspullen. Met medewerking van het DNA-lid Carmelita Ferreira lukte het hen zo’n tachtig schoolpakketjes klaar te krijgen voor distributie aan de behoeftige kinderen die onderwijs genieten op zowel GLO/VOJ- als VOS-niveau. Mitesh Bhaggoe, een der gekozen jeugdparlementariërs, zei in een interview aan DBS dat het in de bedoeling ligt dat elk een van de jeugdigen die zich kandidaat hadden gesteld voor de verkiezingen vijf pakketten zal krijgen om te verdelen.Een schoolpakket vertegenwoordigt een waarde van ongeveer SRD 20,-. De jeugdparlementariër hoopt hiermee vooral ouders die het moeilijk hebben enigszins tegemoet te zijn gekomen en dat ook gerekend wordt dat het bedrijfsleven in Nickerie een keertje gehoor zal geven om deze kinderen te kunnen helpen met de aanschaf van schoolmaterialen.

Zij stellen onderwijs als een van de hoge prioriteiten en willen niet dat stagnaties optreden daar de jeugd onderwijs hard nodig heeft om verder tot ontwikkeling te komen.Bhaggoe die samen met de twee andere jeugdparlementariërs het afgelopen weekend in Paramaribo vertoefde voor een trainingsweekend zei dat ze de trainingen welk georganiseerd werd door Junior Chamber Suriname erg goed hebben gevonden. Het heeft hen zeker stappen verder geholpen om professioneler te werk te gaan. Met de kennis die zij hebben opgedaan via Junior Chamber Suriname zullen zij proberen er samen het beste van te maken.De trainingen die werden verzorgd in het KKF-gebouw te Paramaribo zijn o.a.:Project planning, effective speaking & effective meetings. Voorts zijn de jeugdparlementariërs ook benaderd door het consulaat van Grenada om middelen in welke vorm dan ook te verzamelen in hun district voor de getroffenen van de orkaan. Bhaggoe zegt te hopen dat de Nickerianen gehoor zullen geven om deze mensen te helpen. Binnenkort zal de gemeenschap via de media nader worden geinformeerd omtrent deze situatie. Thans zijn de jeugdvertegenwoordigers van Nickerie bezig te kijken hoe zij ook een ander project zullen uitvoeren. Hiervoor zijn er reeds verregaande gesprekken gevoerd met het DNA-lid Soedeshchand Jairam.

Danny Jibodh

 

Bron:
Dagblad Suriname , 28-09-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics