Nickerie, vrijdag 08 oktober 2004  


Regering Venetiaan grootste boosdoener in kwestie SML

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — "De regering Venetiaan is de grootste boosdoener in de kwestie van de Stichting Machinale Landbouw (SML), omdat de problemen sedert de eerste regeringsperiode zijn ontstaan." Dat zei Harry Kisoensingh van de UPS gisteren tijdens een persconferentie. "Er spelen een heleboel zaken in Nickerie en de UPS wil het zeker niet nalaten om haar mening hierover kenbaar te maken aan de gemeenschap."

Met betrekking tot de kwestie SML gaf Kisoensingh aan dat recentelijk in de pers is bericht dat de industrieel Imro Manglie de nieuwe eigenaar is geworden van de SML. Volgens Kisoensingh moet er gekeken moet worden naar wat er zich daar binnen zich heeft afgespeeld. De SML heeft ook een grote schuld gehad heeft bij de DSB-Bank. Manglie heeft de schulden overgenomen bij de bank; hij is nu schuldeiser, tevens hypotheekhouder. De UPS-voorman zegt dat de perikelen rond de SML scherp in de gaten gehouden moeten worden. Volgens hem zei dat de vice-president recentelijk dat de problemen binnen dit bedrijf niet ontstaan zijn in de haast afgelopen vier jaren. "Maar deze problemen zijn zeker tijdens de eerste regeerperiode Venetiaan-Ajodhia (periode 1991-1996) begonnen. Sedert die tijd wordt er al structureel gestolen binnen de SML". Hiervan hebben zowel Harry Kisoensingh en Ernie Brunings, beide indertijd parlementariërs, een dikke stapel bewijsmateriaal op tafel gelegd voor toenmalige tevens de huidige president Ronald Venetiaan.

Kisoensingh is van mening dat deze diefstallen nu na bijkans tien jaren, zeker desastreuze gevolgen hebben gehad. Grote schulden zijn door de jaren heen gemaakt en deze zijn nimmer terugbetaald. De UPS concludeert dat de regering Venetiaan-Ajodhia geweigerd heeft op te treden en dat ze ook nu niet zal optreden. Het is volgens Kisoensingh zaak dat de regering onmiddellijk maatregelen treft om te voorkomen dat de SML van eigenaar verandert.

Voor de UPS is het van groot belang dat alle schulden direct worden afgelost, desnoods met geleend kapitaal, omdat de waarde van de SML vele malen groter is dan de som der schulden. De UPS vreest dat het hele bedrijf straks voor niet eens de som van de totale schuld zal moeten worden verkocht.

 

Bron:
, 08-10-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics