Nickerie, dinsdag 12 oktober 2004  


Viering bigi sma dei brengt duizenden mensen op de been

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Ongeveer drie tot vier duizend seniore burgers uit de districten Nickerie en Coronie hebben gisteren de viering van bigi sma dei in het district Nickerie meegemaakt.

Foto :De goed opgekomen seniore burgers van de districten Nickerie en Coronie bij de viering van bigi sma dei in het district Nickerie.-.De activiteiten die vroeg van start gingen voor het commissariaat te Nieuw Nickerie werden bijgewoond door verschillende ministers, vice president Jules Ajodhia, parlementariërs en districtscommissarissen van beide districten. Districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash van Nickerie sprak van een prijzenswaardig initiatief dat door een wereldorganisatie een dag is uitgetrokken om speciaal aan de seniore burgers aandacht en zorg te besteden. Vandaar dat ook de regering, met name het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, dit jaar het vizier naar het westen heeft gericht. De dc is van mening dat wij er vaak niet bij stilstaan dat onze voorouders, grootouders, vaders en moeders door de jaren heen een zeer belangrijke rol hebben vervuld bij het vastleggen van een stevige basis, een zekere toekomst voor de huidige generatie. "Een beetje aandacht, liefst elke dag, kan heel veel positieve dingen teweeg brengen bij uw medemens en daarom is het van belang om hen niet te vergeten" vervolgde de dc. De seniore burgers zijn geen afgeschreven mensen, maar nog steeds alerte en inzetbare individuen. Er is altijd een instantie of organisatie die hun kunde of kennis best wel zou kunnen gebruiken. "Wij hebben de plicht om activiteiten te ontplooien om onze ouderen vitaal te houden, om het aftakelingsproces tegen te houden", zei Ramnewash.

Minister Samuel Pawironadi van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) vindt de bigi sma dei een heel bijzondere dag voor de Surinaamse natie in het bijzonder voor de seniore burgers van de districten Nickerie en Coronie. Volgens de bewindsman is er nu een begin gemaakt met de ondersteuning van de totale gemeenschap invulling te geven aan het organiseren van een bigi sma dei. De minister vindt de samenwerking, medewerking en wisselwerking van de totale gemeenschap heel goed. Het stimuleert het ministerie om na te gaan in hoeverre de mogelijkheid bestaat in het komend jaar tegen dezelfde tijd weer een bigi sma dei te organiseren in het westen van het land, aldus de Sozavo minister.

 

Bron:
, 12-10-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics