Nickerie, zaterdag 16 oktober 2004  


Streekziekenhuis Nickerie automatiseert

De Stichting Dr. L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie (SZN) is bezig met twee grote projecten. Het eerste project betreft het vervangen van bijna alle apparatuur, het zogeheten Japanse project. Ook wordt het ziekenhuis verbouwd en een röntgenafdeling in orde gemaakt.

Het tweede is het "Institutionele versterkingsproject". Dit project maakt het mogelijk dat het ziekenhuis als eerste van alle ziekenhuizen van Suriname volledig geautomatiseerd wordt.

Over ongeveer drie weken zal het SZN een intentieverklaring ondertekenen met het Catharina Ziekenhuis van Eindhoven (Nederland). Het Catharina Ziekenhuis is er een met 13 verschillende specialisatieopleidingen en werkt met een jaarbegroting van ruim 180 miljoen euro.

De Rotary Doctors Bank in Nederland levert een bijdrage aan deze wisselwerking. Deze organisatie maakt het mogelijk dat Nickeriaanse doctoren vervangen kunnen worden. Er wordt een gedeeltelijke bijdrage geleverd voor tickets, zodat Nederlandse collega's naar Suriname kunnen afreizen om hen te vervangen.

 

Bron:
Niba ,16-10-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics