Nickerie, vrijdag 05 november 2004  


SZF-directeur Ramdhanie houdt presentatie voor boeren

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — Directeur Harold Ramdhanie van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) heeft gisteren in het gebouw van het Multipurpose Corantijn Project (MCP) een presentatie gehouden voor de Nickeriaanse rijstboeren. Tijdens de presentatie heeft de directeur informatie verschaft over de mogelijkheden die het SZF de boeren biedt.

Minister Geetapersad Gangaram Panday van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) die aanwezig was, vindt dat de presentatie de eerste aanzet is om in collectief verband de verzekering aan te gaan bij het SZF. De bewindsman is van mening dat het aangaan van de verzekering met het SZF alleen maar voordelen met zich mee zal brengen voor de boeren in het district. Volgens de landbouwminister hebben boeren in het verleden vaker zijn aandacht gevraagd voor het komen tot een ziektekosten regeling voor hen. Nu krijgen zij de kans om zich aan te sluiten bij het SZF. Hij heeft de boeren opgeroepen om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de stichting. De aanwezigheid van de vier Nickeriaanse parlementariërs bij de presentatie geeft volgens Minister Gangaram Panday aan dat ook zij de noodzaak van verzekering van de boeren inzien.

Ondervoorzitter Harinanan Oemraw van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) zegt dat de directeur van het SZF niet ingegaan is op de verlaging van de tarieven voor de zestigplussers. De meeste boeren zitten in die categorie en moeten het meest neertellen om verzekerd te worden bij het ziekenfonds. Hij blijft bij zijn standpunt dat het SZF zijn premies moet verlagen zodat de verzekering bereikbaar wordt voor alle boeren. In de komende dagen zal het bestuur van de boerenorganisatie, de leden informeren over de mogelijkheden van het verzekeren bij het SZF. Als het nodig is zal het SZF in een andere zetting nadere informatie verschaffen.

Naast de landbouwminister is de presentatie bijgewoond door vertegenwoordigers van de verschillende boerenorganisaties, DNA-leden, districtscommissaris Hein Ramnewash en enkele boeren.

 

Bron:
, 30-10-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics