Nickerie, donderdag 11 november 2004  


Stichting Sahara start trainingen in Nickerie

NIEUW-NICKERIE — Stichting Sahara is gisteren in samenwerking met de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS) van start gegaan met het verzorgen van Verenigingsmanagement en Recreatie Sportleider trainingen in district Nickerie. De trainingen zullen twee weken duren en worden verzorgd door zowel buitenlandse als binnenlandse docenten.

dWT foto / Beta Debidien:De docent Arno Leermakers geeft uitleg bij de start van de trainingen.-.De Nederlandse docent Arno Leermakers keert na afloop van de training terug naar Nederland, maar is in maart 2005 terug in Suriname om het project af te maken. Volgens hem biedt het onderdeel ‘recreatie sportleider’ de mensen de gelegenheid om opgeleid te worden tot betere leiders in de sportactiviteiten, terwijl bij de cursus ‘verenigingsmanagement’ de mensen opgeleid worden om beter te kunnen functioneren in een bestuur.

Parlementariër Carmelita Ferreira die tevens voorzitter is van de Nickerie Slagbalbond (NSB) zegt heel blij te zijn dat deze trainingen ook in Nickerie worden verzorgd. Ze is van mening dat door het opleiden van mensen het gebrek aan kader in de sport tot het verleden zal gaan behoren. Ze merkte op dat heel wat organisaties in het district opgehouden zijn te bestaan, omdat er geen management aanwezig was. Persoonlijk vindt Ferreira dit project heel goed, omdat het de Nickeriaanse gemeenschap ten goede zal komen. "We weten allemaal wat er gebeurt met onze kinderen, ze hebben niets waar ze houvast aan hebben", zei ze. "We hebben onze velden, maar hebben geen mensen die onze kinderen richting kunnen geven." Ze hoopt dat met het opleiden van de mensen verbetering en herleving kan optreden in het sportgebeuren in het rijstdistrict.

Ook districtscommissaris Hein Ramnewash vindt het project goed. Volgens hem is dit een gouden kans die geboden wordt aan Nickerie. Hij heeft de plaatselijke gemeenschap opgeroepen om ondanks de drukke werkzaamheden ruimte en tijd vrij te houden om aan sport te doen.

 

Bron:
, 11-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics