Nickerie, dinsdag 16 november 2004  


Milieu-Inspecteurs Nickerie krijgen bijscholing

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — Milieu-Inspecteurs van de subafdeling van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) in het district Nickerie zijn in de afgelopen twee dagen bijgeschoold. Het ligt in de bedoeling om de milieu-inspecteurs van Nickerie op één lijn te brengen samen met die van Paramaribo, zodat de werkzaamheden van het BOG landelijk op een zelfde niveau uitgevoerd kunnen worden.

Foto leden van BOG inspecteren een vetput bij een restaurant.Het gaat om een vervolgtrip die enkele leden van het BOG naar Nickerie hebben gemaakt. Bij de eerste trip het vorig jaar, was reeds afstemming gepleegd met de afdeling in Nickerie om de inspecties te laten plaatsvinden op de dezelfde wijze als in Paramaribo. Hoofd milieu- inspecteur Geradus Akanza die onder meer belast is met inspecties van scholen en oppashuizen, verschafte informatie over zijn vak. Op donderdag werd het theoretisch en gisteren het praktisch gedeelte van de lessen verzorgd. Samen met Akanza en Purcy Stuart, coördinator Milieu Technische Dienst van het BOG, hebben de inspecteurs van Nickerie een restaurant en een warung bezocht. Bij deze bezoeken merkte Stuart op dat er heel veel zaken zijn die ontbreken en weer andere die niet op een correcte wijze plaats vinden. De Nickeriaanse inspecteurs kregen de opdracht om op bepaalde zaken beter te letten.

Stuart, die zich meer concentreerde op het gedeelte van eetgelegenheden, zegt dat bij het klarmaken van het eten er veel vet als afvalstof geproduceerd wordt. Volgens hem zegt de wet dat men deze afval niet rechtstreeks mag lozen naar een openbare lozing. Het BOG heeft in de afgelopen periode de vetput geďntroduceerd om het vet dat geproduceerd wordt tegen te houden zodat er geen verstoppingen optreden en milieuproblemen ontstaan. Het is de taak van de milieu- inspecteurs ook hierop te letten.

Volgens Stuart is deze bijscholingssessie niet het einde, maar zullen in de toekomst meer sessies volgen voor het district Nickerie. De delegatie zou eigenlijk een week lang ter plekke moeten werken, maar vanwege het drukke werkzaamheden in de stad was het niet mogelijk langer dan twee dagen in het district te blijven.

 

Bron:
, 16-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics