Nickerie, maandag 22 november 2004  


Aannemers verlagen tarieven met 50 procent

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Nickeriaanse aannemers die in de afgelopen periode graaf- en ophaalwerkzaamheden hebben uitgevoerd in het kader van het herstel van de infrastructuur van het district, hebben onlangs hun tarieven met de helft verlaagd. Het betekent dat een aannemer die vroeger voor het ophalen van een lozing 20 Surinaamse dollar per ketting (20 meter) in rekening bracht, nu 10 Surinaamse dollar vraagt.

Deze mededeling komt van Harinanan Oemraw, ondervoorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA). Hij is bijzonder blij met deze nieuwe ontwikkeling, omdat hierdoor de productiekosten per hectare ook zullen afnemen. Volgens hem hebben de aannemers de prijsverlaging doorgevoerd vermoedelijk door de aanwezigheid van de Bemle-graafmachines van de Stichting NV Surswam in Nickerie.

Eén van de machines is al ingezet, twee staan al langer dan een maand geparkeerd op het terrein van de Stichting Behoud Bananen Sector (SBBS) en een vierde staat bij het kantoor van het Multipurpose Corantijn Project (MCP). Oemraw kan niet begrijpen waarom de graafmachines niet ingezet kunnen worden, terwijl boeren in de Oostelijke Polders klagen over het dichtgroeien van de hoofdirrigatieleidingen. Hierdoor is er heel weinig water voor de natte grondbewerking.

De ondervoorzitter vindt dat het district Nickerie vandaag geen enkel probleem zou hebben op het gebied van de natte infrastructuur, als de boerenorganisatie twee van de machines in haar beheer zou krijgen. Vele boeren in de Oostelijke Polders vrezen achter te zullen raken met de najaarsinzaai 2004. Oemraw heeft via andere bronnen vernomen dat Surswam 100 Surinaamse dollar per uur vraagt voor normale werkzaamheden. In andere gevallen waar zwaar werk verricht moet worden, wordt afhankelijk van het werk de prijs bepaald. "Het is meer dan wat de lokale aannemers vragen," zegt Oemraw. Hij heeft de boeren geadviseerd om hun graafwerkzaamheden in de rijstarealen op een goedkope en voordelige manier te laten uitvoeren, zodat de productiekosten ook beperkt blijven.

 

Bron:
,22-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics