Nickerie, dinsdag 30 november 2004  


Update: 29 november 18:00 uur SME-tijd

Nickerie in de ban van mysterieuze afdrukken in Hindu-tempels

 

Nickerie  - De bevolking van district Nickerie raakt langzamerhand steeds meer in de ban van een mysterieuze verschijning op de wanden van de locale hindu-tempels. Het nieuws begint nu ook geleidelijk aan door te dringen tot  buiten de grenzen van dit district, zelfs tot in Nederland.

 

Volledige fotoreportage afdrukken Hindu-tempels met dank aan Rasonic TV

 

 

Luchtfoto van de tempel aan de Corantijnboulevard

Kort na de divaliviering merkte bezoekers van de hindu-tempel aan de Krappahooklaan dat aan de wand van de tempel ineens een afdruk stond van goden in meerdere verschijningsvormen. De bezoekers kwamen voor een raadsel te staan hoe zoiets kon gebeuren. Dit verschijnsel kreeg afgelopen dagen een nieuwe wending toen bleek dat ook aan de wanden van de tempels aan de Corantijnboulevard en de Durga Mandir aan de Fridericiweg soortgelijke afdrukken opdoken. De afdrukken staan aan de achterwand, telkens achter de bestaande beelden. Volgens sommige ooggetuigen zijn op de afdrukken onder anderen beelden van Lakshmi, Shiv Bhagwan,  Ganesh Bhagwaan en zelfs het beeld van heilige Maria duidelijk te zien.

De nieuwe hindu-tempel aan de Corantijnboulevard

De redactie van Nickerie.Net mocht er zelf getuige van zijn. Je moet je wel goed concentreren en je ogen als het ware star houden om de contouren goed te kunnen zien. De verschijningen van onder andere Shiv Bhagwaan is van tijd tot tijd duidelijk te zien. De grootte van het beeld is ongeveer 50x50cm. De waarneming kan vergeleken worden met een hologram-effect. De kleur is bijna transparant.

Terwijl sommige dit verschijnsel toeschrijven aan goddelijke krachten, tasten anderen nog in het duister. De afdruk aan de wand van de mandir aan de Corantijnboulevard lijkt meer op een snelle schetstekening in bijna transparante kleur. De afdrukken bij de, inmiddels twee mandirs aan de Krappahoeklaan, lijken meer op stempelcontouren en heeft een afmeting van bijna een 1x1 meter. De afdrukken zijn nu in totaal vier mandirs waar te nemen.

Voor vele mensen is dit nu een groot discussiepunt geworden wat het allemaal te betekenen heeft. Zo zijn de meningen en theorieën verdeeld. Feit is dat er inderdaad vormen zijn waar te nemen. Heel nuchter denkende getuigen houden het op 50/50, waarbij toeval of opzet niet helemaal wordt uitgesloten.

De vraag rijst echter, hoelang de afdrukken al bestaan en hoe lang zal het nog te zien zijn. Volgens de laatste berichten is de afdruk van de Corantijn-mandir inmiddels aan het vervagen. Dat het iets bijzonders is, staat volgens onze correspondent Danny Jibodh zeker vast, want volgens zijn zeggen heeft hij zoiets nooit eerder gezien. Velen verwachten dat deze mysterieuze verschijning langzamerhand ook naar de andere tempels zal overwaaien. Vanuit Paramaribo en het buurland Guyana zijn er nog geen meldingen binnen van datgene wat er zich nu in Nickerie zit af te spelen.
 

Vorige decennium is district Nickerie ook al in de ban geweest van melkdrinkende Ganesh Bhagwaan.

 

Interieur van de nieuwe hindu-tempel aan de Corantijnboulevard

Nickerie.Net zal u op de hoogte houden over verdere ontwikkelingen rond dit verschijnsel.

 

Bron:Danny Jibodh/Akhiel Mahabier
Fotografie: Akhiel Mahabier
Nickerie.Net , 28-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics