Nickerie, maandag 29 november 2004  


Stichting OCON wil eigen ruimte

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — "Stichting Ontwikkeling Clarapolder en Omgeving van Nickerie, OCON, streeft naar de beschikking over een eigen ruimte ter realisatie van haar doelen. De stichting organiseert reeds drie jaren activiteiten vanuit één ruimte, terwijl er al drie jaren door Nederlandse donoren 40.000 euro beschikbaar is gesteld aan de stichting voor de bouw van een eigen wijk- en buurtcentrum.

Kinderen aan het tekenen op Srefidensi-dag.-.
" Dit zei Soerin Algoe, de nieuw gekozen voorzitter van de stichting OCON, bij de viering van 29 jaar Srefidensi in de Clarapolder. De voorzitter hoopt dat de overheid binnenkort beslist over de toewijzing van het door OCON aangevraagde stuk domeinterrein in de Clarapolder. Volgens Algoe zijn de donoren in Nederland het wachten moe. Zij zouden tot ultimo december 2004 de stichting de ruimte hebben gegeven om het project te starten. Is tegen die tijd nog niets in orde, dan zal het geld voor andere doeleinden worden gebruikt.

OCON stelt zich ten doel om met verkregen middelen van buurtbewoners de kinderen van de Clarapolder en omgeving bezig te houden met verschillende takken van sport en andere recreatieve activiteiten, zoals tekenen, dans- en modeshows en huiswerkbegeleiding voor kinderen op verschillende niveaus. Ook op 25 november werden in samenwerking met het jeugdbestuur van OCON heel wat activiteiten georganiseerd. De Nieuw Front-parlementariërs Leakat Mahawatkhan en Carmelita Ferreira, die een korte toespraak hielden, hebben de jongeren opgeroepen om niet op het verkeerde pad te belanden, maar zich in de toekomst in te zetten voor de verdere ontwikkeling van Suriname en dan Nickerie in het bijzonder. Stichting OCON wil in het komende jaar starten met voorlichting over gezondheid, voeding, HIV/AIDS, drugs en alcohol. In verband met kinderdag op 5 december zal de stichting heel wat activiteiten organiseren.

Bron:
, 29-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics